logo
Imprimir
11-02-2019 | 17:17hs
•EL RIPOLLèS

'VISCARIPOLL' la nova campanya de Convivència i Civisme de Ripoll

La recollida de mobles, la cura dels gossos, el reciclatge o el respecte del descans veïnal alguns dels temes protagonistes de la campanya

El divendres a la tarda L'Ajuntament va presentar la nova campanya de civisme "VISCARIPOLL", una iniciativa que pretén sensibilitzar i conscienciar la ciutadania sobre els deures per conviure cívicament, la importància del manteniment de l'espai públic, el respecte de l'entorn urbà o el reciclatge entre d'altres. Perseguint l'objectiu d'avançar cap a un model de poble més implicat, tolerant, net, agradable, sostenible, ..., amb la intenció de millorar la convivència. De la mateixa manera aquesta campanya també dóna resposta a la reiteració d'actes incívics que suposen un cost que ha d'assumir tota la ciutadania.

Per aquest motiu, i amb l'objectiu de provocar la reflexió a la ciutadania de la importància de vetllar per la bona convivència i per aconseguir una visió empàtica, els i les protagonistes del projecte són Ripollesos i Ripolleses implicats en diferents entitats i serveis de la vila. Tretze persones a partir de diferents missatges transmeten les normes bàsiques de convivència, respecte, medi ambient, etc., i donen a conèixer la informació de com fer-ho bé. Amb el nom s'ha buscat un doble sentit, per una banda elogiar Ripoll i per l'altra fer incís que es viu a Ripoll. Durant els pròxims dies es podrà veure la campanya en format digital a les xarxes socials i a la web de l'Ajuntament, en format paper als establiments de Ripoll i als serveis i equipaments de la vila i en format banderola a més de 150 faroles repartides per tot el municipi.

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, va aprofitar l'esdeveniment per a fer "una crida a la col·laboració ciutadana. Des de l'Ajuntament seguirem fent tots els esforços que calguin per vetllar pel compliment del bon ús de l'espai públic i el que menys es desitja és haver d'arribar a les sancions. Ripoll és de tots i entre tots l'hem de cuidar". "Aquesta setmana dues persones, contractades a través d'un pla d'ocupació, han estat fent tasques de neteja a mobiliari urbà com faroles, jardineres, bancs, etc., que amb un bon comportament ciutadà es podria estalviar".

Al llarg de la campanya de civisme "VISCARIPOLL" es recordaran i es treballaran, amb accions concretes, també altres dades d'interès per la ciutadania, totes elles relacionades amb l'objectiu d'assolir una bona convivència. Un dels àmbits a treballar, per exemple, serà com s'ha de fer la recollida selectiva de residus i els horaris de la recollida de mobles al nostre municipi o un altre el correcte cens d'animals de companyia.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/85109_vi-caripolllanovacampanyadeconvivenciaicivi-mederipoll-2.htm