logo
Imprimir
11-02-2019 | 17:28hs
•ESPORTS

La Volta fomenta el ciclisme de base amb una nova prova júnior a Montjuïc

La Volta Ciclista a Catalunya tindrà el darrer dia de competició una prova de júniors al Circuit de Montjuïc, on donarà l'oportunitat als més joves de poder gaudir d'una prova amb tota la infraestructura d'una cursa UCI World Tour

Després de l'ajornament de la "reVolta" per incompatibilitat de calendari, la Volta Ciclista a Catalunya ha decidit fomentar una prova de júniors pel darrer dia de competició, el 31 de març, mentre els ciclistes professionals surten de Barcelona i fan quilòmetres pel Barcelonès, l'Alt Penedès i el Baix Llobregat fins a començar les vuit voltes a Montjuïc.

La cursa serà de 45 minuts i una volta pel Circuit clàssic de Montjuïc, un bon preludi del qual serà la darrera etapa de la 99a Volta Ciclista a Catalunya, ja que la prova de júniors es decidirà al mateix escenari que la "Volta".

La prova de júniors és de caràcter nacional i puntua pel ránking RFEC (Real Federación Española de Ciclismo) i per la Copa Catalana de FCC (Federació Catalana de Ciclisme). De la mateixa manera, com en totes les proves de Copa Catalana, podran participar-hi fèmines sub-23 i fèmines elit.

En aquest sentit, els participants no només podran viure una cursa atractiva, sinó que també sentiran l'alè dels aficionats que ja estaran concentrats a Montjuïc per tal de seguir la "Volta". Cal recordar que els professionals donaran fins a vuit voltes al circuit per tal de posar punt i final a una nova edició de la ronda catalana.

Amb aquesta iniciativa, la "Volta" vol apostar pel futur del ciclisme català, i considera que pot ser un gran aparador per tots aquells joves ciclistes en edat júnior que vulguin participar-hi, gràcies al fet que s'aprofitarà tota l'estructura i dimensió mediàtica de la Volta per donar les màximes prestacions a la cursa de júniors.

Per la seva banda, la Volta Ciclista a Catalunya vol refermar la seva aposta per l'esport femení i confirma la seva voluntat que la "reVolta" torni amb més força l'any 2020, després d'una exitosa primera edició que es va celebrar l'any 2018, amb victòria de la nord-americana Laureen Stephens.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/85110_lavoltafomentaelcicli-medeba-eambunanovaprovajunioramontjuic-1.htm