logo
Imprimir
11-02-2019 | 18:11hs
•ANDORRA

El lema de la Cimera Iberoamericana 2020 serà: “Innovació per al desenvolupament sostenible-Objectiu 2030”

Durant el 2019 i el 2020 es succeiran diferents reunions ministerials, esdeveniments d'alt nivell, trobades i reunions de treball, com el Fòrum de Governs Locals o el Fòrum Empresarial Iberoamericà

La secretaria general iberoamericana, Rebeca Grynspan, ha visitat el Principat després que la Conferència Iberoamericana atorgués, el passat mes de novembre, la Secretaria Pro Tempore (SPT) durant els pròxims dos anys a Andorra, i en conseqüència l'organització de la Cimera Iberoamericana el 2020. La màxima mandatària de la SEGIB s'ha trobat aquest dilluns amb el cap de Govern per tal de mantenir la primera reunió oficial del secretariat i per donar el tret de sortida al calendari d'accions previstes per al bienni.

Durant aquest període, Andorra donarà continuïtat al treball que la Comunitat Iberoamericana està duent a terme per a l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030. La voluntat és vincular aquestes prioritats a la innovació, posant-la al servei de la sostenibilitat en diferents àmbits com són l'Educació, la transició energètica i la inclusió social. D'aquesta manera, el lema escollit per treballar durant el 2019-2020 fins a la cimera de caps d'Estat i de Govern que és: "Innovació per al desenvolupament sostenible – Objectiu 2030"

Durant la trobada amb el cap de Govern, i després amb membres de l'equip de treball que duran a terme aquest projecte internacional que acollirà a Andorra, s'ha fet el punt del calendari temptatiu d'actes previstos lligats a la presidència de la SPT. D'aquesta manera Andorra organitzarà i participarà en diferents reunions i esdeveniments. La primera reunió que presidirà Andorra tindrà lloc a finals del mes de juny a Madrid. Es tracta de la de coordinadors nacionals i responsables de cooperació, que portarà alts funcionaris d'Exteriors de tota la comunitat iberoamericana per tractar diversos temes al voltant de la cooperació. La tardor d'aquest mateix any se celebrarà la reunió de Ministre d'Exteriors Iberoamericans.

Durant el 2019 i el 2020 es succeiran diferents reunions ministerials, esdeveniments d'alt nivell, trobades i reunions de treball, com el Fòrum de Governs Locals o el Fòrum Empresarial Iberoamericà. El calendari d'esdeveniments clourà amb la Cimera de caps d'Estat i de Govern, prevista pel novembre del 2020, que acollirà alts mandataris dels 22 països de la Comunitat.

Martí ha reiterat a Grynspan la voluntat de compartir amb altres països la celebració de determinades reunions sectorials, com també Andorra va organitzar la reunió sectorial de ministres d'Educació quan Colòmbia n'era el país amfitrió el 2016. En aquest sentit el cap de Govern ha explicat a la mandatària de la SEGIB, que s'ha ofert a Cuba i a Portugal l'acolliment de reunions sectorials i que s’està treballant també amb Espanya per la col·laboració en l’organització d’alguns esdeveniments i reunions ministerials.

Una altra de les qüestions que s'ha destacat en la reunió és la voluntat que a la Secretària Pro Tempore que ostenta Andorra, la presència de les dues llengües oficials de la SEGIB, el castellà i el portuguès, estigui equilibrada, donada la nombrosa comunitat d'origen portuguès que resideix al Principat i la bona cooperació bilateral que existeix entre Portugal i Andorra.

El logotip de la cimera

Durant la reunió s'ha presentat el logotip per al pròxim bienni. La imatge de marca de la Cimera que acollirà Andorra reuneix elements d'identitat com ara la bandera i la sanefa romànica, pròpia del patrimoni nacional. A la part inferior esquerra els colors evoquen la imatge dels ODS.

La bandera, a la part superior i els colors, a la part inferior, es visualitzen com un prisma que convergeix per relatar l'obertura d'Andorra cap a la diversitat de colors que representen Iberoamèrica i al mateix temps el compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible.

El blanc, negre i gris de la tipografia representen la neu i la pissarra, elements naturals propis del nostre paisatge.

La secretaria general iberoamericana s’ha trobat amb els síndics, la cònsol major d’Andorra la Vella i el president de la CEA

La secretaria general iberoamericana, Rebeca Grynspan, també ha mantingut una reunió amb els síndics així com amb diferents representants polítics al Consell General, amb els quals ha tractat diversos aspectes de l’organització de la Cimera Iberoamericana.

Grynspan també s’ha pogut reunir amb la cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, amb la qual han parlat de diferents aspectes relatius a la participació d’Andorra la Vella a la UCCI (Unió de ciutats capitals iberoamericanes) així com de l’organització del Fòrum Iberoamericà de Governs Locals, que ha de comptar amb la participació dels diferents comuns.

La secretaria general iberoamericana també s’ha trobat amb el president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), per tractar l’acollida del Fòrum Empresarial Iberoamericà que se celebra de manera paral·lela a reunió de caps d’Estat i de Govern.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/85113_ellemadelacimeraiberoamericana2020-erainnovacioperalde-envolupament-o-tenible-objectiu2030-1.htm