logo
Imprimir
12-02-2019 | 16:51hs
•ACTUALITAT GIRONA

La tercera edició del 'wasteinprogress' presentarà a Girona models d'èxit internacional de recollida selectiva amb pagament per generació

La tercera edició de la iniciativa tindrà lloc del 6 al 8 de març al Palau de Fires

El Fòrum Internacional de Residus #wasteinprogress tornarà a Girona del 6 al 8 de març. Aquesta serà la tercera edició de la proposta, que enguany tindrà un caràcter formatiu marcat i se centrarà en els models d'èxit internacional de recollida selectiva amb pagament per generació, anomenat taxa justa.

Durant tres dies, el Palau de Fires de Girona acollirà les presentacions dels sistemes de gestió de deixalles de ciutats com Seattle, Leipzig o Berna, que explicaran com coordinen dins del seu municipi el concepte de justícia econòmica per incentivar la separació correcta dels residus que representa el pagament per generació.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que "la gestió de residus és un dels grans reptes de país, del municipi i de la societat" i que la celebració del congrés a Girona ha aportat "innovació i coneixement" a la ciutat, ja que s'hi han implementat diverses mesures que s'han conegut. A més, l'alcaldessa ha avançat que "una de les grans apostes" del municipi en els propers mesos és adoptar alguna iniciativa en relació amb el pagament per generació de residus i esdevenir així "la primera ciutat de més de 100.000 habitants del país" que ho porti a terme.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/85186_laterceraediciodelwa-teinprogre-pre-entaraagironamodel-dexitinternacionalderecollida-electivaambpagamentpergeneracio-2.htm