logo
Imprimir
15-02-2019 | 11:49hs
•LA SELVA

El pavelló de la Nòria i l'escola Sant Salvador se subministraran amb una caldera de biomassa

Les obres costen 269.337,96 euros, ja han començat i s'han d'acabar en tres mesos

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha començat les obres d'instal·lació d'una caldera de biomassa que proveirà dos equipaments municipals de primer ordre: l'escola de Sant Salvador i el pavelló de la Nòria. Amb una durada de tres mesos d'obra, l'actuació preveu el subministrament d'energia tèrmica a partir de combustible de biomassa, que farà que com a mínim es redueixi el 10% del consum elèctric i del 5% del consum tèrmic. La instal·lació tindrà una potència de 400 kw i permet, segons el regidor d'Urbanisme, Ricard Pujol, rendibilitzar la gestió dels boscos locals, eliminar el consum de gasoil i contribuir a reduir l'efecte hivernacle emetent menys CO2.

A banda de la instal·lació de la caldera, en el contracte també s'ha inclòs el canvi dels fluorescents de l'escola per nous llum LED i la col·locació de vàlvules termostàtiques a tots els radiadors per poder controlar la temperatura.

El projecte té un cost de 269.337,96 euros que es paguen a tres parts. D'una banda, es cofinança amb un ajut de 111.296,68 euros del fons europeu Feder (41,32% del total) i, de l'altra, amb una subvenció de 55.648,34 euros de la Diputació de Girona (20,66%). La resta, 102.392,94 euros, van a càrrec de l'Ajuntament de Santa Coloma (38,02%). Els treballs s'han adjudicat a l'empresa Comet Martínez Boix SL.

Pujol insisteix que aquesta actuació està en la línia d'altres que s'han posat en marxa durant aquest mandat per reduir l'impacte dels combustibles fòssils i anar cap a energies més netes ambientalment. A més d'intentar reduir els consums municipals. En aquest sentit, el responsable d'Urbanisme recorda que la piscina coberta ja funciona amb biomassa i que s'han instal·lat plaques d'energia solar en equipaments com l'Ajuntament o l'Arxiu Comarcal, per generar energia per al consum directe. També s'han instal·lat carregadors per a vehicles elèctrics, s'han adquirit vehicles elèctrics per la brigada municipal, la notificadora municipal i la policia local, així com un cotxe híbrid per al cos policial.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/85393_elpavellodelanoriaile-cola-ant-alvador-e-ubmini-traranambunacalderadebioma-a-1.htm