logo
Imprimir
16-02-2019 | 16:01hs
•POLíTICA

Esquerra de Blanes presenta una llista a les municipals per 'canviar la ciutat i la forma de governar-la'

És una candidatura paritària, oberta a la ciutadania i a construir i liderar "governs plurals" i forts

Esquerra de Blanes ha escollit aquest divendres al vespre la llista de 31 noms que acompanyaran l'alcaldable i regidor Àngel Canosa en la candidatura per a les eleccions municipals del 25 de maig, una llista que, segons la formació, treballarà per "canviar el model de ciutat i la forma de governar-la".

La llista electoral per als comicis locals ha sorgit de l'assemblea oberta a militants, simpatitzants i amics que va reunir unes 50 persones celebrada al restaurant Abrasas, al barri de Mas Torrent-Quatre Vents. S'hi ha presentat una proposta de llista que ha estat aprovada per unanimitat, sense cap vot en contra.

A més de Canosa, que ja va ser el candidat republicà a l'alcaldia de Blanes l'any 2015, la llista l'integren una trentena d'homes i dones en alternança, una llista cremallera que, a més de complir els requisits de paritat del partit, vol ser una aposta per la igualtat social. Els cinc primers noms són Canosa, Olga López, Albert Sanz, Marina Vall-llosada i Carlos Garzón i la resta s'aniran presentant els propers dies.

"Es tracta d'una llista també que integra harmònicament altres eixos d'igualtat: incorpora nova ciutadania, professions i edats diverses, procedència geogràfica molts dels barris de la nostra Vila... Una llista que recorre el teixit social, cultural, empresarial, sindical, feta per treballadors i treballadores de sectors diversos, des de la Nylstar a petits empresaris de Blanes", assenyala la formació, que detalla que ha estat oberta a la ciutadania per incorporar tant militants com independents.

És, segons els republicans, "una llista que té una vocació de suma social i vol ser una representació estricta del Blanes plural, treballador, emprenedor i republicà, amant del diàleg i de la participació com a mecanismes de partida i d'arribada en la definició de la ciutat i en la gestió de les seves necessitats, així com en la projecció i canvi de models econòmics i socials que facin de Blanes un vèrtex a tenir en compte entre les ciutats amb més qualitat de vida de Catalunya".

El candidat, Àngel Canosa, destaca que és "una llista solvent i preparada, amb gent capacitada per encapçalar un projecte polític amb lideratge des del govern de l'Ajuntament de Blanes. Aquesta llista aspira a governar la ciutat i a fer-ho amb un programa pensat, treballat i mesurat, amb tota la gosadia política i tot el pragmatisme i el realisme des de la plena consciència que caldrà governar amb més gent i més opcions ideològiques".

"Des del 2015 Blanes vota amb molta pluralitat i això vol dir que hem de ser conscients que haurem de construir governs plurals. Aquesta llista es compromet a teixir governs forts", apunta.

"Reclamem la confiança de la ciutadania perquè siguem nosaltres qui l'encapçalem des d'una òptica d'esquerres, de respecte als drets civils individuals i col·lectius, i d'estricta aplicació de valors democràtics com a eix vertebral de la convivència ciutadana. I, sobretot, des d'una clara voluntat de construir lideratges col·lectius perquè Blanes canviï en un projecte ciutadà, econòmic i social potent i de futur", subratlla l'alcaldable sobre una llista compromesa a pedalar perquè "Blanes esdevingui una de les ciutats republicanes més visibles i això vol dir feina, feina amb criteri i feina amb determinació perquè cada vegada més gent se sumi al projecte republicà".




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/85469_e-querradeblane-pre-entaunalli-taale-municipal-percanviarlaciutatilaformadegovernar-la-1.htm