logo
Imprimir
06-03-2019 | 12:59hs
•LLEIDA

L’Obra Social 'la Caixa' dóna suport a la residencia i centre de dia de Bellpuig per l’adquisició de 20 llits elevables

El compromís de l’Obra Social ”la Caixa” amb les necessitats de la societat en la qual duu a terme la seva activitat financera i amb el benestar de les persones

L’Obra Social “la Caixa” i l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig han signat un conveni de col·laboració, pel qual l’entitat financera aportarà 20.000 euros per l’adquisició de 20 llits elevables i matalassos articulats per la Residència i Centre de dia municipal.

L’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig va impulsar l’any 2010 el projecte de construcció de la residència i centre de dia, havent detectat que atès l’envelliment de la població s’observava que un percentatge important de la gent gran del municipi requeria d’aquest servei.

Durant els darrers anys, s’ha produït un increment molt rellevant del nombre d’usuaris del servei, que en l’actualitat ascendeixen a 54 persones de 55 places disponibles, amb un grau de dependència cada vegada més elevat, d’aquí la necessitat d’adquirir aquests llits hospitalaris que possibilitin prestar un servei de qualitat i optimitzar les condicions en el que el personal del centre desenvolupa les seves tasques.

L’acord l’han formalitzat Joan Trull, alcalde de Vilanova de Bellpuig, Jordi Fontanet primer tinent d’alcalde, i Angelina Amoròs, regidora de l’àrea de la dona, gent gran i benestar social a l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig, i Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, Joan Miquel Pascual, director d’àrea de negoci de CaixaBank i Josep Galve, director d’institucions de CaixaBank a Lleida.

Obra Social: 520 milions de pressupost

El compromís de l’Obra Social ”la Caixa” amb les necessitats de la societat en la qual duu a terme la seva activitat financera i amb el benestar de les persones, un dels seus trets més definitoris des del seu naixement el 1904, continua sent més vigent que mai. L’entitat treballa amb un objectiu ineludible: contribuir a la construcció d’una societat millor i més justa, donant oportunitats a les persones que més ho necessiten.

D’acord amb aquests principis i objectius, l’entitat manté el 2019 la mateixa voluntat de consolidar i intensificar la tasca de l’Obra Social. La inversió s’enfoca prioritàriament al desenvolupament de programes socials amb vocació transformadora. La lluita contra la pobresa infantil, el foment de l’ocupació entre col·lectius vulnerables, l’envelliment actiu i saludable de la gent gran i l’atenció a les persones amb malalties avançades continuen sent les línies prioritàries de treball. L’aposta per la recerca i el coneixement, com també el suport a la cultura, són també signes d’identitat de la institució.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/86504_lobra-ociallacaixadona-uportalare-idenciaicentredediadebellpuigperladqui-iciode20llit-elevable--1.htm