logo
Imprimir
19-03-2019 | 19:43hs
•LA SELVA

El Consell Comarcal de la Selva reitera que cal endurir les penes per robatoris i furts

El ple aborda la necessitat d'impulsar canvis legislatius arran de l'increment de casos a la zona

El Consell Comarcal de la Selva ha reiterat avui la necessitat d'endurir les condemnes per robatoris i furts després d'un augment de casos a la zona. El ple del Consell Comarcal de la Selva que s'ha celebrat aquesta tarda ha aprovat per àmplia majoria l'acord per fer front a l'alarma social provocada pels robatoris en cases habitades. Concretament, l'acord s'ha aprovat amb 29 vots a favor i dues abstencions.

El president del consell, Salvador Balliu, detalla que l'acord va en la línia del que es va parlar fa unes setmanes en una trobada dels alcaldes selvatans amb el responsable de la conselleria d'Interior a Girona, Albert Ballesta, per evitar que "els lladres quedin en llibertat poques hores després de passar a disposició judicial".

"Avui hem explicat tota la feina que hem fet a partir d'aquella trobada: ens hem reunit amb la subdelegació del Govern, amb l'Associació Catalana de Municipis, amb el president de l'Audiència... i volem impulsar un canvi legislatiu", ha detallat Balliu, assenyalant que exposant la seva demanda a altres responsables locals de Tarragona i Lleida, ha trobat bona sintonia per remar tots a la una.

En el ple d'avui també ha pres possessió la consellera comarcal Dafne Galvany, que substitueix Quim Torrecillas, que va deixar el càrrec el desembre passat i s'ha deixat constància de la pèrdua de condició de conseller de Lluís Darnés, de Riudellots de la Selva.

D'altra banda, avui també s'han aprovat les condicions per als ajuts de menjador i transport escolar, "sense canvis destacats, més enllà d'una modificació per facilitar els tràmits fiscals als pares", ha explicat Balliu.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/87284_elcon-ellcomarcaldela-elvareiteraquecalendurirle-pene-perrobatori-ifurt--1.htm