logo
Imprimir
25-03-2019 | 19:03hs
•ACTUALITAT GIRONA

L'Ajuntament de Girona inicia una prova pilot per il·luminar edificis municipals

Es començarà avui a la seu principal del consistori a la plaça del Vi, i es vol així posar en valor espais que destaquen pel seu valor arquitectònic, social o de servei al ciutadà

L'Ajuntament de Girona començarà avui al vespre una iniciativa per il·luminar edificis públics i escultures de la ciutat, per posar de relleu la seva singularitat i també el seu valor arquitectònic, social o de servei al ciutadà. També es pretén així realçar-los com un atractiu més de la ciutat, tant per als veïns i veïnes com també per als visitants, tal com es fa també en molts altres municipis i com també han posat de manifest ciutadans i entitats de Girona.

La iniciativa començarà amb una prova pilot a la seu principal de l'Ajuntament de Girona, a la plaça del Vi, on ja hi ha la infraestructura tècnica necessària atès que la façana s'il·lumina de diferents colors en dates singulars, com a mostra de suport per a col·lectius o per commemorar dies internacionals. És el cas, per exemple, del Dia Mundial contra el Càncer, el Dia Mundial de Sensibilització sobre l'Autisme, el Dia Mundial contra la Sida, o del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, entre d'altres. Precisament per evitar qualsevol confusió amb cap dels colors d'aquestes jornades, la il·luminació es farà de color groc. Les hores d'il·luminació coincidiran amb les hores en què hi ha obert l'enllumenat municipal.

De moment s'ha encarregat la viabilitat de tirar endavant amb aquesta iniciativa als edificis de la Mercè i de la Casa Pastors.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/87577_lajuntamentdegironainiciaunaprovapilotperilluminaredifici-municipal--2.htm