logo
Imprimir
28-03-2019 | 20:06hs
•ESPORTS

Miguel Ángel López pren les regnes de la Volta a La Molina

El colombià guanya l’etapa i el liderat en una jornada vibrant de ciclisme a l’estació d’esquí de La Molina

El colombià Miguel Ángel López (Astana) és el nou líder de la 99ª edició de la «Volta» Ciclista a Catalunya després d’imposar-se a la 4ª etapa, la segona arribada en altura consecutiva després de 150,3 quilòmetres de recorregut començats a Llanars i acabats a l’estació d’esquí de La Molina, on s’hi han realitzat dos ascensos. En el segon, l’espectacular nòmina d’escaladors participants a la ronda catalana han tornar a oferir un gran batalla i han fet cedir el que era líder fins avui, el vencedor a Calella Thomas De Gendt (Lotto-Soudal).

Amb tot, la «Volta» és lluny d’estar decidida. López, també conegut amb el sobrenom de Superman, té a tan sols 14 i 17 segons, respectivament, els seus principals rivals, el vencedor a Valler 2000 Adam Yates i el seu compatriota Egan Bernal (Team Sky), que ha tornat a ser avui el segon millor classificat dels favorits.

A més, amb Quintana, Martin i Kruisjwijk compta amb tres rivals més a menys d’un minut.

Marc Soler (Movistar Team), l’únic ciclista català participant en aquesta «Volta», ha estat un dels noms propis de l’etapa. El vilanoví ha estat el més fort de la nombrosa escapada del dia juntament amb l’austríac Gregor Mühlberger (Bora-Hansgrohe), i només han estat atrapats pel vencedor d’etapa i nou líder en els darrers dos quilòmetres, acabant segon i tercer a l’etapa, respectivament, i fent així que Soler pugi fins el 10è lloc a la classificació general.

Aquest potent grup d’escapats de 25 unitats, on Soler hi tenia un altre company en el madrileny Carlos Verona (premi a la Cima Peris al coronar en primer lloc el Coll de La Creueta) i on hi figuraven altres bons escaladors com Tony Gallopin o Damiano Caruso, no s’ha format fins després de coronar el primer cim del dia, l’Alt de Coubet (1ª categoria), on el mateix líder De Gendt (Lotto-Soudal) ha passat en primer lloc per assegurar el seu liderat a la classificació de la muntanya.

Quan han tornat els ascensos amb el Coll de La Creueta (un dels dos ports de categoria especial d’aquesta «Volta», juntament amb Vallter 2000), el pilot ja ha començat a endurir la seva marxa gràcies a la feina en primera persona de tot un Chris Froome (Team Sky) i de l’equip UAE Team Emirates de Dan Martin, fins a poder tenir els escapats a prop al darrer pas per La Molina. I ha estat allà on López ha demostrat la seva capacitat escaladora per conquerir tant el parcial com el liderat en la segona de les arribades en altura pirinenques d’aquesta «Volta» de tant nivell.

 

Tota la informació a www.voltacatalunya.cat

 

Classificació etapa 4 Llanars (Vall de Camprodon) – La Molina (Alp) (150,3km)

  1. Lopez, Miguel A.                              Astana Pro Team                             a             4:02:07
  2. Mülberger,Gregor                          Bora - Hansgrohe                            a                      16
  3. Soler, Marc                                        Movistar Team                                 a                   m.t.
  4. Bernal, Egan A.                                 Team Sky                                            a                   m.t.
  5. Yates, Adam                                      Mitchelton - Scott                           a                   m.t.

 

Classificació general després de la 4a etapa

  1. Lopez, Miguel A.                              Astana Pro Team                             a             17:31:05
  2. Yates, Adam                                      Mitchelton - Scott                           a                        14
  3. Bernal, Egan A.                                 Team Sky                                            a                        17
  4. Quintana, Nairo                               Movistar Team                                 a                        25
  5. Martin, Daniel                                  UAE Team Emirates                        a                        46




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/87845_miguelangellopezprenle-regne-delavoltaalamolina-2.htm