logo
Imprimir
08-04-2019 | 16:11hs
•ALT EMPORDà

Els pressupostos participatius aposten per l'enllumenat del terraplè de Castelló a Empuriabrava i l'arranjament de l'escola Ruiz Amado

Prop de 490 veïns i veïnes, un 5,22% del cens, han exercit el seu dret a vot en la segona edició del procés a Castelló d'Empúries

L'enllumenat del terraplè de Castelló a Empuriabrava ha estat la proposta més votada dels pressupostos participatius 2019 de Castelló d'Empúries. A finals de març es va tancar el període de votacions i ja han quedat decidits els projectes que s'inclouran en la partida pressupostària d'enguany de la vintena de finalistes.

La proposta que ha rebut més suport popular, amb 177 vots, és l'enllumenat del terraplè. Amb un cost estimat de 140.000 euros, és la que es desenvoluparà amb la partida del pressupost municipal que s'havia reservat inicialment pels resultats del procés participatiu i que ascendia a 150.000 euros.

Amb tot, la comissió de seguiment ha decidit ampliar en 10.000 euros la partida total perquè també es pugui executar la segona proposta més votada. Es tracta de "Millores diverses als patis interiors de l'escola Ruiz Amado", que ha rebut 109 vots, i que té un cost de 20.000 euros.

El procés participatiu comptava aquest any amb 22 propostes finalistes, que els ciutadans majors de 16 anys empadronats al municipi han pogut votar del 18 al 31 de març.

En total, han exercit el dret a vot 489 persones -un 5,22% dels cridats a votar-, que han pogut fer arribar les seves aportacions a través del web www.tutriescastello.cat o als diferents punts de votació telemàtica habilitats. Les xifres reflecteixen una participació gairebé calcada a la del 2018, quan van exercir el seu dret a vot 499 veïns i veïnes.

La regidora de Participació Ciutadana, Anna Massot, valora molt positivament la participació assolida i assegura que "aconseguir calcar les xifres del 2018 és tot un èxit com a poble". Assenyala que és "la millor demostració que aquest projecte pioner que hem endegat al municipi ha arrelat amb força i s'ha consolidat plenament entre els nostres veïns i veïnes com una eina de participació directa eficaç i de primer nivell".

En la mateixa línia, l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, subratlla que "és realment motivant comprovar com any rere any anem consolidant a la vila, gràcies al suport i a la col·laboració dels veïns i veïnes, una cultura de participació ciutadana que és clau per a una bona governança local i per al bon desenvolupament del municipi".




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/88379_el-pre-upo-to-participatiu-apo-tenperlenllumenatdelterrapledeca-telloaempuriabravailarranjamentdele-colaruizamado-2.htm