logo
Imprimir
08-04-2019 | 17:12hs
•LA SELVA

El Festival Domini Màgic de Poesia es consolida i s'obre a nous públics en la sisena edició

L'obertura de la Llibreria Emergent i la realització d'actes previs a l'esdeveniment, entre les novetats

El Festival Domini Màgic de Poesia de Santa Coloma de Farners ha clos aquest diumenge dia 7 d'abril la seva sisena edició fent una aposta per l'obertura a nous públics, fet que ha tingut un impacte molt positiu en l'esdeveniment. Aquesta voluntat ha estat possible gràcies a dues accions. D'una banda, s'ha allargat la programació a través d'una sèrie d'activitats prèvies que es van celebrar el cap de setmana anterior al festival i que han tingut com a eix fonamental l'obra de Joan Brossa, coincidint amb la commemoració del centenari del seu naixement. En aquest sentit, s'han realitzat actes com la inauguració a la Casa de la Paraula de l'exposició "A Escena. Personatges brossians", amb Glòria Bordons i Manel Guerrero, comissari de l'Any Brossa o l'espectacle Brossa a les escoles.

La segona novetat ha estat l'obertura de la Llibreria Emergent. Durant dues setmanes, i gràcies a la cessió gratuïta d'un local per part de Domènec Barbé, s'ha pogut obrir un espai que ha permès que el públic tingui accés a títols que habitualment no tenen a l'abast. S'hi han venut llibres de poesia cedits per la Llibreria 22 de Girona, i l'Associació Papyrus de Celrà. La llibreria ha acollit diverses xerrades i presentacions i ha pogut funcionar gràcies a la implicació dels voluntaris, que s'han encarregat de mantenir-la oberta.

La col·laboració amb la Fundació Brossa i la Cuixart ha permès, a més, la realització d'activitats singulars. Per exemple, la presentació de l'edició facsímil del poema "Els frens de l'Euga" de Joan Brossa, amb una carpeta il·lustrada de Modest Cuixart, datat del 1955. Modest Cuixart va il·lustrar el poema amb un collage i una il·lustració de temàtica musicals, i va desar-lo en una carpeta que va il·lustrar amb dibuixos. L'original del poema i la carpeta s'exposaran a la Casa de la Paraula fins al 4 de maig.

L'alcalde de Santa Coloma i regidor de Cultura, Joan Martí, ha valorat de forma molt positiva aquesta edició del Festival Domini Màgic i ha assegurat que l'organització -possible per la col·laboració de la càtedra Joan Vinyoli- ha estat molt satisfeta tant de la qualitat dels actes que s'han realitzat com de la resposta del públic. En aquest sentit, recorda que a banda de presentacions i inauguracions també s'han realitzat activitats dinàmiques com l'itinerari poètic dedicat a Joan Vinyoli per diversos espais naturals del municipi. "Cada any aprofitem per connectar amb la natura que tant va inspirar Vinyoli", ha afirmat. També s'han realitzat altres actes complementaris, com el concert que dissabte va oferir Roger Mas a l'Auditori de Santa Coloma. D'altra banda, Joan Casadellà, de Sant Dalmai, va ser proclamat diumenge guanyador del primer Poetry Slam de Santa Coloma de Farners.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/88389_elfe-tivaldominimagicdepoe-iae-con-olidai-obreanou-public-enla-i-enaedicio-1.htm