logo
Imprimir
16-04-2019 | 14:50hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles programa més de 200 activitats turístiques

Entre les novetats, destaca una visita teatralitzada nocturna al voltant dels misteris, llegendes i costums amagats de Banyoles

L'Ajuntament de Banyoles ha presentat avui la programació d'activitats turístiques per aquest any. La guia inclou més de 200 activitats tant de natura com de coneixement de l'entorn, del Barri Vell i del territori a través de visites guiades, activitats de descoberta, tallers, activitats familiars, activitats esportives o visites teatralitzades. Les activitats s'iniciaran aquesta setmana coincidint amb la Setmana Santa i s'allargaran fins Nadal.

Les activitats programades per l'Oficina de Turisme són, segons ha destacat la regidora de Promoció Econòmica, Joana Vilà, "fruit d'un treball conjunt entre el sector públic i el sector privat en l'organització d'activitats de dinamització vinculades al coneixement de la natura i del patrimoni" i ha afegit que "pensem que aquest catàleg d'activitats és una guia d'activitats i visites guiades que contribueixen a donar a conèixer el nostre territori". A més, Joana Vilà ha remarcat que les activitats "volem generar moviments de visitants entre l'Estany i el Barri vell i projectar una imatge de turisme natural i patrimonial de qualitat".

En total, s'han programat 221 activitats que es portaran a terme tots els caps de setmana, ponts i festius des de Setmana Santa fins a mitjans de desembre. Són diferents activitats i visites guiades del territori tan organitzades per l'Oficina de Turisme de Banyoles com des dels Museus de Banyoles, l'Àrea de Cultura i Festes o l'Ajuntament de Porqueres.

Nou noves activitats

La programació inclou 9 noves activitats turístiques que s'estrenaran aquest any, tant esportives com activitats familiars, de descoberta o teatralitzades. 'Fem de científics a l'Estany: Descobrim el plàncton', de captura i observació amb microscopis, 'Paper i medi: quin paper hi fem?', per reflexionar sobre el cost ambiental que té l'ús del paper; 'Seguint les passes de la tortuga d'Estany', per conèixer com viuen les tortugues de l'Estany; 'En Blauet i les històries dels seus veïns', de titelles i jocs de descoberta; 'Misteris, llegendes i costums amagats de Banyoles', visita teatralitzada nocturna a l'Estany; Aprèn a entrenar al triatló amb Marcel Zamora', teoricopràctica per millorar l'entrenament; 'Què ens expliquen els arqueòlegs de La Draga?', una jornada de portes obertes per conèixer les darreres troballes al jaciment neolític de La Draga o 'Què ens expliquen els arqueòlegs de Vilauba?', per conèixer les troballes de la vila romana de Vilauba i 'Anem de nit al museu amb el sr Darder', una visita nocturna teatralitzada, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus.

La programació d'activitats inclou també altres propostes que repeteixen d'altres anys com la visita 'Banyoles medieval: del carrer al campanar', la gimcana d'orientació familiar, les rutes al Puig Clarà i al Puig de Sant Martirià, Caiac a l'Estany, la visita al Parc Neolític de la Draga o 'Viu l'experiència del paper artesanal', entre altres.

Com a novetat, la guia, inclou també un apartat amb el títol 'Tampoc et pots perdre...', amb una agenda d'activitats destacades, entre les quals destaca el Festival de la Veu (a)phònica, la Fira Garstròmia, la Copa del Món de Triatló, entre altres activitats.

La programació d'activitats turístiques es pot consultar a l'Oficina de Turisme de l'Estany o bé al web www.turisme.banyoles.cat. La majoria d'activitats són gratuïtes, però cal inscripció prèvia.
 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/88907_banyole-programame-de200activitat-turi-tique--1.htm