logo
Imprimir
19-04-2019 | 21:56hs
•ALT EMPORDà

Arriba la 22ª Fira de la Garnatxa i el Brunyol de Garriguella

La fira, que ha arrencat avui amb el pregó de Guillem Plujà, s'allargarà fins dissabte amb infinitat d'activitats

La 22a Fira de la Garnatxa i el Brunyol de Garriguella (Alt Empordà) ja ha començat, i ho ha fet amb el pregó de Guillem Plujà, col·laborador de GironaNotícies. L'acte, que ha tingut lloc als Jardins del Celler Trobat ha comptat amb l'assistència d'unes 400 persones que no s'han volgut perdre el discurs de Plujà. Durant el seu parlament, Plujà ha parlat de la Cooperativa Agrícola de Garriguella i de com va sorgir la idea de fer la fira.

La insistència dels organitzadors de la fira han fet que Plujà fos el pregoner. Una bona manera de retre homenatge a una persona que coneix la garnatxa -va treballar 27 anys a la Cooperativa Agrícola- i el brunyol, ja que va exercir la professió de flequer durant cinc anys.

En aquest sentit, durant el pregó Plujà també ha volgut recordar a "tots els antics companys flequers del poble. Magnífiques persones que han fet possible que el brunyol de Garriguella sigui conegut arreu. Sense ells, aquesta fira no seria possible", ha comentat Plujà. Abans d'acabar el discurs, Plujà també ha tingut paraules pels polítics independentistes empresonats.

Tot seguit, s'ha celebrat l'acte d'entrega dels premis del Concurs de Brunyols i s'ha fet una degustació de garnatxa. El concurs que s'ha celebrat aquest matí a la Sala Sabater Furtià ha marcat l'inici de la 22a Fira de la Garnatxa i el Brunyol de Garriguella.

Durant la jornada del dissabte es celebrarà el gruix d'activitats de la fira. A partir de les 9 del matí, la Plaça de Noves acollirà el "chupinazo" de la fira. El matí estarà farcit d'activitats com una exposició de samarretes blaugranes (Sala Sindicat Exposició, 10h), i un tast guiat de vins i garnatxa del Celler Cooperatiu d'Espolla (Sala Sabater Furtià, 12.30h). A més, com a gran novetat, es comptarà amb la presència del Primer Home Orquestra de Catalunya, que durant tot el matí actuarà pels diferents carrers del municipi alt-empordanès.

Ja a la tarda, la Cobla la Principal de Garriguella oferirà una audició de sardanes a la pista del Cementiri Vell (16h). A partir de les 6 de la tarda, Tramuntakada farà ballar als assistents de la fira a ritme de batucada a la Plaça de Noves.

Cal recordar que la 22a Fira de la Garnatxa i el Brunyol de Garriguella també té propostes pels més petits de la casa. A banda de la presència del Primer Home Orquestra de Catalunya, els menuts podran gaudir d'una zona infantil amb inflables, llits elàstics i moltes altres atraccions durant tot el dia.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/89057_arribala22afiradelagarnatxaielbrunyoldegarriguella-2.htm