logo
Imprimir
20-04-2019 | 18:50hs
•ALT EMPORDà

Garriguella s'omple de nou amb la 22a Fira de la Garnatxa i el Brunyol de l'Empordà

Els visitants han pogut gaudir de les propostes d'una setantena de parades i del Primer Home Orquestra de Catalunya

Els brunyols i la garnatxa han estat una vegada més els protagonistes d'aquests dies a Garriguella, que entre ahir i avui s'ha omplert de visitants per la 22a edició de la Fira de la Garnatxa i el Bunyol de l'Empordà. La cita, un clàssic de l'Empordà, ha congregat enguany "molta afluència de públic", tant al matí com després de dinar, explica el regidor de Festes i Esports de Garriguella, Ernest Padern, que es mostrava molt content per l'assistència durant la jornada, en què 73 parades amb tota mena de productes han omplert de propostes el poble.

"A diferència de l'any passat, el temps ens ha respectat i això és important. Tots estem satisfets de la jornada i de l'acollida de les activitats", explica l'edil.

La cita va arrencar ahir als Jardins del Celler Trobat, amb el pregó de Guillem Plujà, col·laborador de GironaNotícies. Davant d'unes 400 persones, va parlar de la Cooperativa Agrícola de Garriguella i també de tots els antics flequers del poble, companys seus que van contribuir a donar fama al brunyol de Garriguella. Després es van entregar els premis del Concurs de Brunyols i es va fer una degustació de garnatxa.

Plujà ha destacat que "tant la inauguració d'ahir com el dia d'avui ha anat molt bé, amb moltíssima gent pel poble". "El temps ha acompanyat, amb núvol però sense pluja i la gent s'ha animat a venir portada per la flaire de brunyols i amb ganes d'engarnatxar-se", ha dit.

I és que, com és tradició, tot i començar ahir, el dia gran de la fira ha estat avui, amb activitats per a petits i grans. Després del "chupinazo" inicial, els visitants han pogut tastar una àmplia oferta de dolços i vi empordanès, a més de gaudir d'activitats com una exposició de samarretes blaugranes, un tast guiat de vins i garnatxa del Celler Cooperatiu i, com a novetat d'enguany, l'actuació pels carrers del Primer Home Orquestra de Catalunya. "Ha estat una atracció simpàtica que ha agradat a petits i grans, tothom s'hi feia fotos", ha explicat Padern

Una audició de sardanes de la Cobla la Principal de Garriguella i una batucada de Tramuntakada completen el programa, que tampoc s'ha oblidat dels menuts amb una zona infantil amb inflables i altres atraccions.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/89074_garriguella-ompledenouambla22afiradelagarnatxaielbrunyoldelemporda-1.htm