logo
Imprimir
25-04-2019 | 13:38hs
•BAIX EMPORDà

Un total de 92 equips lluitaran pel títol en el XVI Rally Costa Brava Històric que demà s'inicia a Palamós

Del 26 al 28 d'abril, pilots de motos i cotxes nacionals i estrangers, participaran en aquesta prova automobilística internacional d'on sortirà el campió de la prestigiosa "FIA Trophy for Historic Regularity Rallies"

Tot està a punt per a donar el tret de sortida del XVI Rally Costa Brava Històric, que per tercer any consecutiu tindrà lloc a Palamós, concretament des de demà divendres dia 26 i fins al diumenge 28 d'abril.

Un total de 92 equips, entre motos i cotxes, lluitaran pel títol en aquesta prova automobilística internacional de regularitat, que esdevé puntuable pel Trofeu FIA de Ral·lis Històrics de l'especialitat "FIA Trophy for Historic Regularity Rallies".

De tots els equips participants 8 d'aquests ho fan en l'apartat de motocicletes i la resta competeixen en cotxes. Cal destacar que enguany 38 equips són estrangers representant de França, Gran Bretanya, Alemanya, Portugal, Itàlia, Andorra i la República Txeca.

Activitat oberta a tot el públic
L'activitat oberta al públic ja arrenca avui dijous 25 d'abril a partir de les 18 h, amb la realització d'un curs de rallis de regularitat. Aquesta activitat és gratuïta oberta a tot el públic interessat en aquesta disciplina esportiva i tindrà lloc al Museu de la Pesca de Palamós. Més tard a les 20 h, l'organització en col·laboració amb l'Ajuntament de Palamós ha preparat la recepció oficial de tots els equips participants en un acte que tindrà lloc a les 20 h a la plaça de l'Església.

La base de l'organització i el centre operatiu de la prova se situarà un any més a l'hotel Trias, just davant el parc tancat ubicat a l'aparcament de la platja Gran, on s'establiran cada dia les màquines participants.

En el cas de demà divendres 26 d'abril, l'activitat oberta al públic s'iniciarà a les de les 9 h del matí i fins les 12:30 h, amb la realització de les verificacions tècniques que els jutges de la competició realitzaran als vehicles participants en les instal·lacions del Port Marina Palamós.

Tots aquests cotxes i motos a partir de les 11 i fins a les 15 h s'aniran estacionant al parc tancat de la prova ubicat a l'aparcament de la platja Gran, on el públic interessat podrà contemplar-los de ben a prop.

Dos dies amb eslàlom a l'aparcament de la platja Gran
El passeig del Mar serà la tribuna idònia damunt l'aparcament de terra de la platja Gran perquè tot el públic interessat pugui seguir amb comoditat les sortides de la competició i els eslàloms puntuables que obriran cada etapa durant els dos dies de cursa.

Demà divendres dia 26 l'eslàlom tindrà lloc a partir de les 15 h de la tarda on els vehicles participants faran les evolucions esquivant els obstacles que es distribuiran per tot aquest aparcament. En el cas del dissabte dia 27 l'eslàlom s'ha programat a partir de les 10 h del matí, donant sortida a tots els cotxes i motos participants en aquesta segona jornada de competició. Aquest mateix dia l'exposició de vehicles clàssics tornarà a estar oberta en horari de 10 a 13 hores, i al punt de mitjanit acabarà la prova, davant d'una gran expectació i després de dos dies extenuants per als pilots.

Els que hagin estat protagonistes de la prova rebran els corresponents trofeus en el mateix escenari del passeig del Mar, el diumenge a les 11.00 hores, tancant d'aquesta manera el XVI Rally Costa Brava Històric.

Més de 1.000 km i 27 trams de concentració i precisió
Malgrat que l'itinerari és secret fins al darrer moment, alguns detalls es coneixen, com els horaris citats o que el ral·li, dividit en dues etapes i jornades de competició, seguirà un recorregut de 1.063 km sobre el qual es distribuiran 27 trams que els participants hauran de fer amb la màxima constància i precisió possible, al volant o al manillar dels seus vehicles clàssics, sumant gairebé la meitat del recorregut, configurant així una prova de gran selectivitat, tot això per carreteres de Girona i Barcelona.

L'itinerari decidit no es donarà a conèixer fins al mateix dia de la sortida per evitar els entrenaments i igualar les possibilitats dels equips estrangers.

Al parc de cotxes les marques diferents són una característica, essent la més nombrosa Porsche, seguit de marques com Lancia, Seat, Volkswagen, Alfa, Ford, Morris o BMW, entre altres.

El Rally Costa Brava Històric és possible gràcies a la implicació de l'Ajuntament de Palamós, de l'Associació per al Foment Empresarial del Comerç i Turisme de Palamós (FECOTUR), Aigua de Vilajuïga, Grup Brugarol, Port Esportiu-Marina Palamós, així com de la Diputació de Girona i de la Generalitat de Catalunya-EsportCat. A més, RallyClassics compta amb el suport del rotatiu Sport, Blunik, Àgora, Xternalia, Moritz, Coca-Cola, Cover Classic, Suprametal, Repeat.es, APPsesor i SEAT.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/89336_untotalde92equip-lluitaranpeltitolenelxvirallyco-tabravahi-toricquedema-iniciaapalamo--2.htm