logo
Imprimir
25-04-2019 | 16:18hs
•+ NOTíCIES

Esquerra Figueres presenta un Pla d'Aparcaments que inclou una hora gratuïta a la zona blava

Els republicans posen a sobre la taula un paquet de mesures per tal i com diu l'alcaldable republicana, Agnès Lladó, "resoldre un dels principals reptes de la ciutat"

Esquerra Republicana de Figueres ha presentat avui un Pla d'Aparcaments per tal i com ha explicat l'alcaldable republicana, Agnès Lladó, "resoldre un dels principals reptes que la ciutat, des de fa anys, té a sobre la taula". Entre les mesures que ERC defensa hi ha la gratuïtat de la primera hora de la zona blava, la possibilitat d'aparcar per 1 euro al dia a la zona verda si s'acredita que s'hi treballa, renegociar les concessions dels aparcaments del municipi i desenvolupar una senyalització del s/XXI a totes les entrades del municipi, mostrant on són els pàrquings i la seva ocupació.

En primer lloc, pel que fa a la zona blava, Lladó ha explicat que "la zona blava no ha de tenir una funció recaptatòria. Ha de tenir una funció de facilitar la rotació i per aquest motiu implantarem una primera gratuïta i, posteriorment i fins a les dues hores, un preu que no sigui com l'actual que ens situa entre els més cars de Catalunya".

Pel que fa a la zona verda, la candidata d'Esquerra considera que "a Figueres no ho hem resolt bé. És una bona eina a segons quins barris però també s'han d'aplicar altres mesures com la que proposem de poder impulsar una tarifa d'1 euro al dia per als treballadors que puguin acreditar que hi treballen"

A l'hora de parlar de les concessions de pàrquings, Lladó aposta per la renegociació i la proposta que es posarà a sobre la taula porta per nom 4x4. "En definitiva ens reunirem amb les concessionàries per poder establir una tarifa que serà de la primera hora gratuïta i, fins arribar a les 4 hores, de 4 euros".

D'altra banda, a les zones de càrrega i descàrrega, Lladó considera que "s'ha d'acabar amb l'abús que es fa d'elles, ja que a hores d'ara s'utilitzen com aparcaments, i no ho són. Cal més control".
Establir una xarxa real de pàrquing dissuasius a totes les entrades de la ciutat, continuar treballant amb la comissió d'espais buits per poder donar ús als solars que no s'utilitzen o negociar de forma seriosa amb Adif per la cessió dels terrenys dels voltants de l'estació de tren convencional, són altres propostes d'Esquerra.

El número 2 de la candidatura d'Esquerra a Figueres, Jesús Quiroga, ha insistit en el fet que "cal facilitar l'aparcament als veïns i a tothom que s'apropa a la ciutat, siguin turistes o treballadors. Si volem tornar a ser capital, hem de donar resposta a tots aquests col·lectius i en aquesta línia va en Pla d'Aparcament que aplicarem i que anirà lligat a un Pla de Mobilitat i del Transport Públic".




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/89353_e-querrafiguere-pre-entaunpladaparcament-queinclouunahoragratuitaalazonablava-1.htm