logo
Imprimir
16-05-2019 | 16:24hs
•ANDORRA

Actua i empresaris andorrans coneixen les darreres tendències del sector del comerç al World Retail Congress d’Amsterdam

Per la seva banda, el director d’Actua Innovació, Marc Pons ha exposat la importància del sector a Andorra, que ja representa el 16,3% del PIB, en el decurs de la taula rodona sobre el futur de les ciutats i del comerç minorista

Actua i representants de diverses empreses andorranes participen al World Retail Congress 2019 que té lloc fins el 16 de maig a Amsterdam. Es tracta del major esdeveniment de líders minoristes, disruptors i experts que treballen conjuntament per abordar el futur d’aquesta indústria.

Enguany, la temàtica central és la velocitat requerida per complir les expectatives dels clients, del canvi tecnològic i de la innovació.

Per part andorrana hi prenen part empreses del sector del comerç i representants de The Shopping Mile. Actua també compta amb un estand al congrés on es presenten les oportunitats de negoci a Andorra. En aquest sentit, la directora d’Actua Empresa, Judit Hidalgo, ha explicat que “és important que el comerç andorrà estigui al corrent de tots els canvis que s’estan produint al sector. Per aquest motiu estem participant, juntament amb empresaris del país, al World Retail Congress. Estem veient tot el que està passant a marques com Tommy Hilfiger i Levi’s, que participen com a ponents, i també grans magatzems com Harrods, que estan presentant les noves tendències tecnològiques i de model de negoci del sector”.

Per la seva banda, el director d’Actua Innovació, Marc Pons ha exposat la importància del sector a Andorra, que ja representa el 16,3% del PIB, en el decurs de la taula rodona sobre el futur de les ciutats i del comerç minorista. Pons també ha recordat que més del 50% dels 8 milions de visitants venen al Principat pel reclam de les compres i ha repassat alguns dels darrers projectes d’ innovació d’Andorra vinculats al sector, que ciutats com Hamburg i Lima ja treballen com a model.

El congrés compta amb la participació de representants de més de 50 països, 160 ponents, 175 mitjans de comunicació i l’organització xifra en 1.300 els professionals del congrés. Aquesta edició està ajudant a connectar persones de tota la indústria per facilitar el treball en xarxa i la presa de decisions amb l’objectiu de crear connexions globals que permetin una millor adaptació a la revolució minorista. Paral·lelament tenen lloc sessions dirigides i conferències on diversos testimonis expliquen les seves històries d’èxit, fracàs, transformació i lliçons apreses.

Enguany el congrés analitza dinàmiques que porten cap a un comerç de gran velocitat i descobreix les darreres tendències perquè els empresaris puguin reajustar les seves estratègies. I és que el comerç minorista que no tingui en compte la venda al detall d’alta velocitat i la seva rellevància, correrà el perill de perdre vendes i d’obtenir resultats positius.

12 anys marcant tendència

El World Retail Congress ha reunit en els darrers 12 anys, els minoristes i les marques més importants del món que treballen conjuntament amb experts del sector durant tres jornades dinàmiques que proporcionen continguts reflexius, idees i estratègies per a les empreses.
Enguany també hi ha una part educativa i de talent, es tracta del Future Retail Challenge on estudiants universitaris de tot el món han presentat el seu concepte de venda al detall davant un panell estimat de jutges experts i minoristes mundials. El congrés es completa amb una exposició interactiva amb la feina que han realitzat pioners i llegendes com Tommy Hilfiger, Jo Malone i Paul Smith on es mostra la seva visió, passió i inspiració per al sector.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/90601_actuaiempre-ari-andorran-coneixenle-darrere-tendencie-del-ectordelcomercalworldretailcongre-dam-terdam-2.htm