logo
Imprimir
22-05-2019 | 14:55hs
•POLíTICA

Agnès Lladó: 'Desenvoluparem un districte jove a la zona nord de Figueres, amb el Mas Torrent com a centre de tota l'activitat'

L'alcaldable d'Esquerra Republicana Figueres aposta per recuperar l'edifici i convertir-lo en un espai multirecursos

"Cal posar a disposició dels joves totes les eines necessàries perquè puguin desenvolupar-se personalment, formativament i professionalment i, per aquest motiu, proposem la creació d'un districte jove a la zona nord de la ciutat". Amb aquesta proposta, l'alcaldable d'Esquerra Republicana de Figueres, Agnès Lladó, ha presentat avui el programa dels republicans en matèria de Joventut que inclou "la recuperació de Mas Torrent, i convertir-lo en un espai multirecursos i poder-hi situar des de bucs d'assaig a aules d'estudi amb tots els serveis necessaris".

Un altre dels equipaments que des d'Esquerra s'aposta per situar a la zona nord de la ciutat és la segona biblioteca. "Cal, d'una vegada per totes, solucionar aquest dèficit que pateix la ciutat", ha afirmat l'alcaldable d'ERC.
Lladó ha avançat que "ampliarem el nombre de zones d'estudi i les habilitarem amb els recursos tecnològics que calguin, aprofitant recursos que ja existeixen (com ara l'antiga biblioteca), de manera que n'hi hagi una a cada districte. Aquestes zones d'estudi disposaran d'horaris d'obertura amplis (caps de setmana i migdies) tenint en compte també els períodes de més hores d'utilització".

Un altre dels eixos principals pel que fa al programa d'ERC Figueres adreçat als joves és de la implementació de "mesures de suport a l'emancipació dels joves i, en aquesta línia, hi destinarem recursos per facilitar-los l'accés a l'habitatge (borsa de lloguer jove), però també al treball digne i a la formació".

Pla Local de Joventut
Des d'ERC Figueres aposten per definir un Pla local de Joventut que "respongui a les necessitats reals dels joves, implicant-los en la seva redacció i desenvolupament".
Pel que fa a la formació, entre altres mesures, "es finançaran grups de recerca especialitzats en dinamització i transformació del teixit social i econòmic, amb l'objectiu de retenir el talent jove a la ciutat".
També es proposa aprofitar els centres cívics per ampliar els locals d'assaig de música, teatre, dansa i altres disciplines que ja existeixen i "reforçar l'oficina de Joventut com a punt de coordinació, amb estreta col·laboració amb els centres d'ensenyament secundari, de les possibilitats de formació i mobilitat dels nostres joves".




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/90972_agne-lladode-envoluparemundi-trictejovealazonanorddefiguere-ambelma-torrentcomacentredetotalactivitat-2.htm