logo
Imprimir
23-05-2019 | 09:22hs
•ENTREVISTES

Jordi Soler: 'Volem fer de Calonge i Sant Antoni un municipi de referència en molts àmbits'

L'alcaldable de Junts per Calonge i Sant Antoni parla de la importància de consolidar projectes estratègics com la museïtzació del Castell o el Centre d'Interpretació del Vi

Jordi Soler va arribar a Calonge i Sant Antoni amb només dos anys i, des d'aleshores, no s'ha mogut de lloc. Al municipi del Baix Empordà hi ha crescut, s'hi ha fet com persona i hi ha format una família. En un determinat moment de la vida, el seu pare li va demanar que no es dediqués a la política. Ell va respectar el seu desig, fins que va traspassar. A partir d'aquell moment, va iniciar una trajectòria que l'ha portat al despatx de l'alcaldia durant les dues darreres dècades, un recorregut que espera ampliar aquest diumenge com a alcaldable de Junts per Calonge i Sant Antoni.


Amb quines sensacions i expectatives afronta aquestes eleccions municipals?

Jordi Soler. El primer que vull destacar és que per a nosaltres el que guia la nostra obra de govern són les persones, els veïns i veïnes de Calonge i Sant Antoni. Hem rebut bon tracte i nosaltres volem correspondre per igual. Tinc la mateixa predisposició, passió i il·lusió que el primer dia que em vaig presentar com a candidat a l'alcaldia, però amb l'avantatge que l'experiència d'aquests darrers anys m'ha permès conèixer molt bé com funciona l'administració, quins passos cal seguir i com impulsar els projectes que volem desenvolupar pel nostre municipi. Aquest és un actiu que hem d’aprofitar, l'experiència, i que poso al servei d’aquest poble.


Si parlem de xifres electorals, quin és l'objectiu de cara al 26-M?

J. S. Aquella majoria suficient per continuar transformant Calonge i Sant Antoni. Només amb un govern estable podrem fer el salt que el municipi necessita ara i afrontar els reptes de futur.


Quin valor afegit aporta la seva candidatura?

J.S. La transversalitat, la pluralitat de perfils personals i d'idees. Jo i l’equip amb el qual em presento conformem una llista molt transversal, amb persones que provenen d’Esquerra, de Demòcrates, de la Crida, del PDECAT, persones independents. En aquest sentit, aquesta llista, a més de transversal, es caracteritza per una il·lusió enorme, per tenir un equip de persones amb molt bona formació i ganes de treballar. Aquesta suma de transversalitat i de persones amb preparació i il·lusió ens permet oferir un bon projecte i la garantia que podrem tirar endavant les propostes que han de permetre continuar transformant el nostre municipi.


Quina valoració fa del darrer mandat?

J.S. En faig una valoració molt positiva. Durant l'últim mandat hem impulsat projectes essencials, hem fet un salt endavant, però crec que hem d'obrir més el punt de mira. Durant els anys que he estat alcalde hem transformat Calonge i Sant Antoni. I més que ho farem. Tot just ja a la urbanització de Mas Pere o al centre de Calonge hi haurà canvis substancials que transformaran l’entorn i la qualitat de vida. Si mirem com era el nostre municipi fa 20 anys veurem el gran salt que ha fet. Un salt per a bé. Hem rentat la cara al poble, l'hem endreçat i hem posat les bases perquè sigui un lloc on valgui la pena viure i que ens faci sentir orgullosos, on els seus habitants trobin oportunitats professionals i familiars, com per no haver de marxar mai. Un objectiu com aquest per un lloc com Calonge i Sant Antoni és molt ambiciós, però ho tenim a l'abast i ho podem dir amb molt d'orgull. Com alcalde, també vull fer balanç de què és la política: durant els darrers 20 anys ha canviat molt, potser massa i tot. Ha canviat, també, la societat. Com a país i com a societat estem immersos en el procés, que no és un tema propi del nostre municipi, però ens arrossega a tots i marca el nostre dia a dia de país i, per tant, de cada racó de la nostra geografia.


Fent autocrítica, en què podria haver millorat la darrera legislatura?

J.S. Haver persistit més en convèncer a Esquerra Republicana de Catalunya perquè se sumés a la petició al Govern de la Generalitat i ens cedís la carretera C-253, per tirar endavant el projecte de carril bici de Sant Antoni a Platja d’Aro. Ahir -en referència a dimarts, 21 de maig- ens van comunicar que hem aconseguit els fons europeus per una nova via verda en aquest tram interurbà de Sant Antoni a Platja d’Aro. Aquests projectes van més enllà de les sigles dels partits i hauria d’haver perseverat amb ells. Ara desitjo poder-ho fer de nou i que aquesta petició de la cessió de la carretera, que reclamem de nou, sigui de tots els partits amb representació al consistori.


Parlem del programa electoral. Quins eixos bàsics té?

J.S. En els pròxims anys nosaltres ens hem de consolidar com a referent, volem fer de Calonge i Sant Antoni un municipi de referència en molts àmbits. Els passos ja s’han donat per poder-hi arribar i ara hem de consolidar projectes estratègics. El Castell s’ha de museïtzar; està tot a punt. El Centre d’Interpretació del Vi és un projecte que situarà el vi de Calonge al lloc que es mereix. Aquests dos projectes, el Castell i el Centre d'Interpretació del Vi, han de servir per fer valdre el nostre patrimoni cultural, i a la vegada seran un revulsiu per atraure visitants al centre històric de Calonge. També hem de seguir treballant en el marc del turisme familiar, que és el que ens funciona. El sector turístic és extremadament competitiu, estem molt ben posicionats, però no podem perdre força. D'altra banda, hem d’ajudar a posar les condicions per tal que el mercat laboral a casa nostra sigui un factor determinant de progrés, així com preservar Calonge i Sant Antoni verd i ser motor en la defensa del medi ambient a la Costa Brava.


Si vostè revalida l'alcaldia, quina serà la primera acció de govern que farà, la més prioritària?

J.S. Parlar amb tots els partits amb representació per assentar les bases que volem per Calonge i Sant Antoni per fer aquest segon salt de transformació que ara requereix. Buscar el consens necessari i impulsar un govern estable, que tingui capacitat de treballar pel futur del nostre municipi.


Què destacaria de les polítiques socials que planteja el seu programa?

J.S. Primer de tot, no volem perdre la mesura humana que tenim ara. És un símptoma indiscutible de qualitat de vida. Això no vol dir que hàgim de renunciar a res que porti una càrrega de sana ambició, com és el fet de voler esdevenir una “ciutat intel·ligent”. Hem de saber conciliar la mobilitat, gestionar els serveis, vetllar per la sostenibilitat i l’energia verda i, sobretot, hem de saber vetllar pel que en diuen les 3 “T”’s: tecnologia, talent i tolerància. En segon lloc, volem ser una ciutat intel·ligent al servei del benestar de les persones. Ser un poble productiu, un espai d'oportunitats laborals per a tothom. Això demana implementar polítiques perquè tothom disposi d’una feina i ningú quedi exclòs d’aquest progrés econòmic. Això vol dir que estem oferint igualtat d’oportunitats, en un sentit de llarg recorregut. Podrem competir amb Girona o Barcelona pel que fa a oportunitats, o bé fer-ho de forma global. Sí, des de Calonge i Sant Antoni hem de tenir les eines i desenvolupar les polítiques perquè les persones emprenedores, els joves, aquells que busquen un present i un futur prometedor, ho puguin fer des d'aquí.

Quin és el projecte turístic que defenseu?

J.S. Seguirem treballant en l'àmbit del turisme de qualitat. Volem dimensionar l’aposta del turisme familiar amb l’objectiu que sigui el màxim de dies durant l’any, més enllà de la temporada d'estiu. Fer del turisme adaptat, esportiu, cultural, gastronòmic i de l'ecoturisme els nous pilars d’atracció de turisme de qualitat de Calonge i Sant Antoni.

Com li agradaria que fos el municipi d'aquí a 4 anys, quan acabi el nou mandat?

J.S. Un poble que no hagi perdut la mesura humana que tenim ara. Que continuï sent una ciutat d’oportunitats, referent del país, sense que ningú quedi exclòs d’aquest progrés econòmic.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/91032_jordi-olervolemferdecalongei-antantoniunmunicipidereferenciaenmolt-ambit--1.htm