logo
Imprimir
27-05-2019 | 01:00hs
•POLíTICA

Puigdemont diu que la victòria a les europees mostra 'la persistència' i 'fortalesa del seu projecte' a 'l'exili'

El cap de llista de JxCat celebra haver quedat per davant els socialistes a Catalunya: "Hem derrotat a Josep Borrell"

El cap de llista de JxCat a les eleccions europees Carles Puigdemont ha dit que la victòria als comicis a l'Eurocambra a Catalunya mostra "la persistència" i "fortalesa del seu projecte" a "l'exili". "És un aval a la feina que hem anat fent", ha reivindicat en declaracions al Press Club de Brussel·les després de publicar-se els resultats, Puigdemont ha celebrat haver quedat per davant els socialistes a Catalunya i que l'independentisme hagi "doblegat" el seu ministre d'exteriors a les eleccions europees. "Hem derrotat a Josep Borrell", ha assegurat, afirmant que "haurà de sentir com la veu de l'1-O" se sent al Parlament Europeu igual que la seva.

Puigdemont ha reivindicat també l'èxit de la seva llista "transversal" i amb "vocació d'unitat". En aquest sentit, ha assegurat que ara defensaran "amb més raó que mai que aquesta és l'estratègia guanyadora de l'independentisme".

JxCat ha quedat com a primera força a Catalunya a les eleccions europees amb més de 950.000 vots (96% escrutat) obtenint 2 escons al Parlament Europeu que corresponen a Puigdemont i Toni Comín.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/91295_puigdemontdiuquelavictoriaale-europee-mo-tralaper-i-tenciaifortale-adel-euprojectealexili-1.htm