logo
Imprimir
11-06-2019 | 08:38hs
•CATALUNYA NORD

El Visa Pour l'Image convertirà Perpinyà en el focus del fotoperiodisme al final de l'estiu

El festival tractarà enguany temes d'actualitat com ara les protestes dels 'armilles grogues' a França o la crisi del Iemen

El món del fotoperiodisme ja té ben assenyalat la cita de referència al calendari. Enguany, el festival Visa Pour l'Image de Perpinyà celebrarà la seva 31a edició del 31 d'agost al 15 de setembre, uns dies en els quals la ciutat francesa s'omplirà de fotògrafs i aficionats, però també de mitjans, agències i col·leccionistes.

Com sempre, l'esdeveniment caminarà de la mà de l'actualitat més immediata. En aquest sentit, els centenars i centenars de fotografies -l'any passat se'n van comptabilitzar més de 1.500- serviran per posar l'altaveu a determinades temàtiques socials com ara la crisi del Iemen (Lorenzo Tugnoli), les manifestacions dels 'armilles grogues' a França (Olivier Coret) o el testimoni del llegat deixat pel president Hugo Chávez i la seva revolució bolivariana a Veneçuela (Alvaro Ybarra Zavala).

La resta de treballs fotoperiodístics que es podran veure i que s'han exhibit a diversos mitjans de tot el món són els següents: Avinguda de la universitat (Laura Morton); Botes de combat (Brent Stirton); Captius (Valerio Bispuri); Dilluns, dimarts, dimecres, dijous, divendres, armilles grogues, diumenge (Eric Hadj); La xarxa de primerenca (Louie Palu); El preu de l'elecció (Kasia Strek); La lenta agonia del llac Victòria (Frederic Noy); La fi del califat (Ivor Prickett); La cara oculta del turisme de vida silvestre (Kirsten Luce); Diari d'un fotògraf (Alain Keler); En Déu confiem: Viatge a les excentricitats de la fe als Estats Units (Cyril Abad) i 50 anys al front (Patrick Chauvel).

Com cada any, l'entrada per gaudir d'aquests treballs internacionals de fotoperiodisme serà gratuïta. Les exposicions es podran visitar tots els dies a partir de les 10h del matí i fins a les 20h del vespre. A més, del 16 al 20 de setembre les mostres continuaran obertes, especialment per acollir a grups escolars.

Activitats paral·leles

Més enllà de les exposicions, el Visa Pour l'Image arribarà com cada any acompanyat per altres propostes igualment interessants, com ara les conferències i les trobades amb els millors fotoperiodistes del planeta o les projeccions, una activitat nocturna que cada any adquireix un major èxit de públic i que tindrà com objectiu resseguir els esdeveniments més significatius des del setembre de 2018 fins a l'agost de 2019. D'altra banda, l'agenda del festival es completarà amb la tradicional entrega de premis i amb jornades de formació.

Una de les activitats més rellevants d'aquesta edició serà la conferència '1949-2019: 70 anys de grans reportatges' impartida per Paris Match, la principal revista de noticies de França. La publicació, que aquest any celebra el seu 70è aniversari, tractarà l'evolució del fotoperiodisme amb testimonis i arxius inèdits des del Palau de Congressos de Perpinyà.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/92181_elvi-apourlimageconvertiraperpinyaenelfocu-delfotoperiodi-mealfinaldele-tiu-2.htm