logo
Imprimir
11-06-2019 | 11:27hs
•PLA DE L'ESTANY

Les escoles de Banyoles presenten una quarantena de projectes per millorar la ciutat

La clausura del projecte 'Banyoles ets tu!' recull les propostes dels alumnes de 5è i 6è dels centres

Els alumnes de cinquè i sisè de primària de les escoles de Banyoles han presentat una quarantena de propostes per millorar la ciutat. Les idees dels alumnes formen part del projecte 'Banyoles ets tu!' que les escoles han estat treballant durant tot el curs.

'Banyoles ets tu!' és un projecte d'emprenedoria social i ciutadana que s'impulsa des del Servei d'Educació de l'Ajuntament, dissenyat i dinamitzat per professionals del grup La ColActiva, per als alumnes de 5è i 6è de les escoles de Banyoles i que pretén desenvolupar en els nens i nenes actituds transformadores, actives i compromeses amb la ciutat. Partint de l'observació de la ciutat i el diàleg amb diverses entitats, els nens i nenes identifiquen punts de millora sobre els quals reflexionen i desenvolupen un projecte per tal de fer més educadora i més cívica de la ciutat.

En aquest curs, han participat en el projecte Mas Casadevall, Plegats fem Canaleta, Canaan, AECC-Catalunya Contra el Càncer, Món Banyoles, Massa fressa i Arrachad Banyoles. En total, s'han recollit 37 propostes entre les quals destaquen propostes de mobilitat, espais i activitats per a joves o per a nous equipaments com, per exemple, una ludoteca.

La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Banyoles, Ester Busquets, ha destacat que "'Banyoles ets tu!' és una proposta plenament consolidada" i ha afegit que "després de tres edicions fem una valoració molt positiva del projecte i de com els nens i nenes s'impliquen per definir propostes per a la ciutat".

Les propostes presentades pels alumnes de les escoles de Banyoles es podran veure fins al 20 de juny a l'Oficina Jove Cal Drac.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/92285_le-e-cole-debanyole-pre-entenunaquarantenadeprojecte-permillorarlaciutat-1.htm