logo
Imprimir
11-06-2019 | 15:12hs
•ACTUALITAT GIRONA

Les imatges i els pensaments de les grans actrius del segle XX protagonitzen la nova exposició temporal del Museu del Cinema

La mostra "(Actrius) Icòniques", amb materials procedents de la Col·lecció Vicenç Arroyo, es podrà veure fins al 29 de setembre

Algunes de les frases més cèlebres de Marlene Dietrich, Katherine Hepburn o Sophia Loren han acabat definint part de la seva persona. Amb aquest propòsit de rerefons, el Museu del Cinema acollirà fins al 29 de setembre la mostra "(Actrius) Icòniques", una exposició que recull les imatges i els pensaments de trenta grans actrius que han marcat la iconografia cinematogràfica del segle XX.

Hi ha una gran tradició d'imatges d'estudi d'actrius de cinema, totes elles dedicades a construir celebritat, imatges de rostres, cossos i mirades ideals, representacions d'una divinitat interpretativa que queda lluny de les dificultats del rodatge i de les inconveniències de la quotidianitat.

Però darrere de totes aquestes imatges idealitzades d'actrius hi ha hagut també aspectes d'elles que ni les seves interpretacions ni les fotografies han pogut copsar, aspectes que en canvi sí que es podien entreveure en els pensaments que han verbalitzat en les moltes entrevistes i actes públics que han protagonitzat. Pensaments que defineixen la seva visió de l'ofici d'actriu, el paper de la dona en el cinema, el pes de la fama, la intencionalitat a l'hora de treballar, la imatge projectada, la reivindicació de gènere o simplement visions d'elles mateixes com a dones despreses de la cuirassa de la icona que representaven.

A més de Dietrich, Hepburn o Loren, "(Actrius) Icòniques" recull també els testimonis de les actrius Lauren Bacall, Brigitte Bardot, Ingrid Bergman, Cate Blanchett, Joan Crawford, Olivia De Havilland, Catherine Deneuve, Jane Fonda, Jodie Foster, Judy Garland, Greta Garbo, Ava Gardner, Rita Hayworth, Audrey Hepburn, Scarlett Johansson, Grace Kelly, Deborah Kerr, Nicole Kidman, Vivien Leigh, Marilyn Monroe, Julianne Moore, Natalie Portman, Julia Roberts, Meryl Streep, Elisabeth Taylor, Mae West i Kate Winslet.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha participat en la inauguració de la mostra aquest migdia i ha destacat que "la temàtica de l'exposició és imprescindible i necessària actualment per fer visible la figura de les dones des de diferents òptiques" alhora que ha agraït "la generositat de moltes persones, com en Vicenç Arroyo, que cedeixen la seva documentació, un tros de la seva vida, per fer possible una exposició com aquesta". També han assistit a l'acte d'avui el director del Museu del Cinema, Jordi Pons; el comissari de l'exposició, Jordi Dorca, i el propietari de la Col·lecció Vicenç Arroyo, Vicenç Arroyo.

"(Actrius) Icòniques" ha estat produïda pel Museu del Cinema i comissariada Jordi Dorca. La mostra està formada per 45 frases transcrites i 91 fotografies que pertanyen al fons del Museu del Cinema i a la Col·lecció Vicenç Arroyo, que conté una colossal sèrie d'imatges autografiades que ressegueixen tota la història del cinema.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/92323_le-imatge-iel-pen-ament-dele-gran-actriu-del-eglexxprotagonitzenlanovaexpo-iciotemporaldelmu-eudelcinema-1.htm