logo
Imprimir
11-06-2019 | 15:44hs
•POLíTICA

Maurici Jiménez (PSC) serà el nou alcalde de Castell-Platja d'Aro amb el suport d'ERC i els comuns

L'acord, que s'ha escenificat avui, representa el final del mandat de Joan Giraut, que portava gairebé 30 anys al capdavant de l'Ajuntament

El dissabte 15 de juny es produirà un gir històric en l'àmbit de la política municipal de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró. I és que tres dècades després, Joan Giraut deixarà de ser l'alcalde del municipi baix-empordanès. Malgrat obtenir més vots que els seus rivals el passat 26 de maig, l'antiga Convergència no ha pogut assolir cap acord i no podrà repetir una nova legislatura al capdavant del consistori.

Qui sí que ha pogut pactar amb els seus adversaris polítics ha sigut el PSC. De fet, avui s'ha escenificat el triple acord -juntament amb ERC i Vall d'Aro en Comú- i d'aquesta manera, el candidat socialista Maurici Jiménez es convertirà en el nou alcalde. "Inicialment vam parlar amb Junts per Catalunya, però no van voler saber res de compartir la legislatura. Aleshores vam contactar amb la resta de formacions, i hem aconseguit reunir punts en comú", ha explicat Jiménez a GironaNotícies.

El pròxim batlle de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró ha deixat molt clar que l'acord s'ha d'entendre en clau municipal, i no nacional. "Volem treballar des del consens i els tres partits som molt conscients que treballarem pel poble. Cadascú tindrà la seva ideologia però el 'procés' el deixarem fora del pacte", ha afegit Maurici Jiménez.

El triple acord d'esquerres permet sumar una àmplia majoria absoluta -9 dels 17 regidors- i deixa a l'oposició al partit encapçalat per Joan Giraut. L'exalcalde convergent va accedir a l'alcaldia l'any 1991 i la va mantenir fins al 2009, quan una moció de censura del partit socialista el va deixar fora del govern. Dos anys més tard, Giraut va recuperar el poder i en la darrera legislatura havia governat amb el suport del PSC. El mateix Giraut ha confirmat que no dimitirà.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/92326_mauricijimenezp-c-eraelnoualcaldedeca-tell-platjadaroambel-uportderciel-comun--1.htm