logo
Imprimir
12-06-2019 | 17:24hs
•BESALú, VILA COMTAL

Besalú celebra una nova edició Herbesalú el 22 de juny

La plaça de la Llibertat acollirà l'elaboració pública de la millor ratafia del poble del 2018

El dissabte 22 de juny Besalú viurà una tarda dedicada a les herbes remeieres amb una nova edició d'Herbesalú, una cita que cada any se celebra pels volts de Sant Joan i que entronca amb la tradició del poble d'elaborar ratafia. Si al desembre la vila comtal acull la cèlebre fira de la Ratafia i el concurs de ratafies casolanes, al juny és el torn de preparar el licor perquè estigui a punt per a la tardor vinent.

La jornada començarà a dos quarts de sis de la tarda a la plaça de la Llibertat amb l'elaboració pública de la millor ratafia de Besalú de l'any 2018. En aquesta ocasió, la guanyadora del concurs de l'any passat, Carme Gelis, acompanyada de Xavier Codina de can Russet i Salvador Garcia-Arbós, mostraran als interessats les herbes aromàtiques amb les quals s'elabora el licor i explicaran el procediment a seguir per fer ratafia, que és tot un ritual. Tot seguit s'elaborarà la ratafia de l'any, seguint la recepta de Gelis, i que serà la que s'obrirà en la pròxima edició de la Fira.

A partir de dos quarts de set de la tarda, arrencarà la sisena edició del concurs de rams silvestres, que és obert a tothom. Per participar-hi, cal fer un ram i portar-lo abans de les sis de la tarda sota les voltes de la plaça de la Llibertat. El premi per al guanyador és un val de compra de 50 euros per gastar en una de les floristeries de la vila garrotxina i, a més, hi haurà un detall per a tots els participants.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/92430_be-alucelebraunanovaedicioherbe-aluel22dejuny-2.htm