logo
Imprimir
13-06-2019 | 15:04hs
•POLíTICA

Sílvia Paneque aclareix les condicions del PSC pel canvi a Girona

La cap de llista socialista aposta per situar la ciutat de Girona com a única prioritat i insisteix en un pacte d'esquerres al consistori per "prioritzar la ciutat i l'abraçada entre la ciutadania" amb dos anys d'alcaldia del PSC i dos anys de Guanyem

Els socialistes gironins han insistit en què és possible un canvi a la ciutat de Girona i han demanat a Guanyem que reconegui la situació d'empat entre les dues formacions i que els socialistes haurien d'estar en un govern d'esquerres per governar per a tothom en alternança de l'alcaldia de 2 anys cadascun; i a ERC, que deixi el sectarisme de banda i que pensi en la ciutat i en els gironins, com va estar dient durant tota la campanya assegurant que era l'única formació disposada a arribar a pactes i entesa amb tothom. Això ha passat a Figueres i Platja d'Aro.

La cap de llista dels socialistes gironins ha afegit que "cap acord que no tingui 14 regidors és possible i l'alcaldia és per la llista més votada com sap tothom. No entenem per tant, la proposta de Guanyem, ja que ni ERC està d'acord amb aquest tripartit. El resultat final és que Marta Madrenas serà alcaldessa, voti el que voti el PSC, pel cordó sanitari que ha fet ERC a la nostra formació. Cap altre grup municipal ofereix per nosaltres un acord tan generós com el que nosaltres estem disposats a posar sobre la taula".

El PSC de Girona proposa un acord on la prioritat sigui la ciutat i l'abraçada entre ciutadans independentistes i no independentistes i on els barris formin part indispensable de l'eix de govern, a més, també ofereix un acord programàtic amb mesures com la de fer un pla especial de seguretat de la zona oest de Girona, 4 milions d'euros en ocupació, reformes urgents urbanístiques als barris més depauperats, polítiques actives d'habitatge per frenar la bombolla del lloguer a Girona, incrementar el nombre d'agents de la policia en un mínim de 30 efectius o recuperar les correctes relacions institucionals pròpies d'una gran capital, iniciar les reformes per engrandir el centre de la ciutat com a espai tancat per a vianants, reformar l'entrada sud de la ciutat al carrer Barcelona, construir habitatge social a la zona del Modern, acabar l'accessibilitat de la ciutat, fixar un topall al Barri Vell del lloguer turístic, doblar els recursos del Servei d'Atenció a Domicili, obrir un local LGTBI i un en pro de la igualtat entre dones i homes, destinar l'1% a Cooperació i solidaritat, instar les institucions a utilitzar les places d'aparcament de l'estació del TAV, limitar les activitats culturals al Barri Vell, crear un espai institucional que funcioni com a plenari d'àrea metropolitana i instar la cessió del Centre de Seguretat i Condicions de la Salut Laboral per a usos d'habitatge assistit.

Sílvia Paneque ha explicat que "anunciar un acord inexistent entre Guanyem i ERC és una irresponsabilitat. En aquest escenari el PSC no efectuarà el vot inútil de votar Guanyem quan aquesta votació quan no servirà de res perquè 12 regidors no poden canviar l'alcaldia (es necessiten 14 regidors). ERC ha jugat un paper trist de partit i ha deixat clar que el canvi és impossible i no prioritza la ciutat, tot i que en altres poblacions com Figueres o Platja d'Aro ha facilitat el canvi. No regalarem vots a un govern que de bon inici exclou". La portaveu socialista ha insistit que "la nostra no és una posició de partit sinó de ciutat. És ERC qui evita el canvi i promou que Marta Madrenas torni a ser alcaldessa". Els socialistes gironins han recordat a ERC que abans d'excloure d'altres formacions polítiques haurien d'analitzar el seu paper durant la passada mandat i els resultats electorals obtinguts el 26 de maig. "La nostra aposta per Girona és la d'un govern d'esquerres i aquesta aposta serà vigent durant el temps que sigui necessari. Per tant, o govern de canvi, o estarem sí o sí des de l'oposició on aprovarem les iniciatives que estiguin dins el nostre programa" ha conclòs Paneque.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/92495_-ilviapanequeaclareixle-condicion-delp-cpelcanviagirona-1.htm