logo
Imprimir
15-06-2019 | 21:03hs
•BESALú, VILA COMTAL

Besalú constitueix el nou Ajuntament amb Guinó al capdavant

Junts per Catalunya-Besalú es va imposar a les passades eleccions municipals després d'obtenir un total de 8 regidors

La vila comtal de Besalú ja té constituït l'equip de govern que ha de comandar el municipi garrotxí durant els pròxims quatre anys. Avui s'ha definit l'equip de govern de l'Ajuntament amb l'alcalde Lluís Guinó, de Junts per Catalunya-Besalú, al capdavant, després de la seva victòria a les passades eleccions municipals del 26-M, on van superar la nova formació, Més Besalú-AM, adscrita a ERC i liderada per Alfred Cairó, per 8 regidors a 3.

Guinó, que allargarà el seu mandat com a alcalde -fa 24 anys que ocupa el càrrec-, estarà acompanyat per un equip renovat on també continuaran alguns dels membres de l'anterior equip de govern, com ara Fina Surina, que es mantindrà com a primera tinent d'alcalde. “A les passades eleccions Besalú va expressar de forma molt majoritària que volia Lluís Guinó com a alcalde”, ha subratllat Surina abans de detallar el grup de treball que comandarà el consistori: “Som un grup compromès, hem fet renovacions i hem incorporat molta gent amb ganes de sumar; la idea és continuar treballant de forma intensa i compromesa per a tota la gent de Besalú, des dels més petits fins als més grans, però posant un especial èmfasi al gran repte que tenim en aquest mandat: la construcció de l'institut-escola”.

Amb la presa de possessió dels nous edils de l'ajuntament besaluenc, el següent pas serà el ple del cartipàs, en el qual es valoraran els diferents càrrecs en cadascuna de les regidories existents.

Pedagogia i barris

En una entrevista a Girona Notícies pocs dies abans de les eleccions municipals, Guinó ressaltava el valor d'una llista, la de Junts per Catalunya-Besalú, que combina enguany un factor pedagògic -precisament per afrontar el projecte de l'institut-escola- i la presència de diversos integrants dels diferents barris del municipi.

En aquesta entrevista, l'alcalde, que subratllava les polítiques socials que s'han impulsat a la localitat durant els últims anys, també definia el model turístic del municipi com a “consolidat”, tot i que, deia, encara falta feina per fer: “Hauríem de treballar una mica més en xarxa; crear espais com ja hem fet amb l'Espai Besalú; potenciar les visites turístiques o continuar fent visites escolars. Cal concentrar la intensitat dels recursos en determinats àmbits”.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/92675_be-alucon-titueixelnouajuntamentambguinoalcapdavant-1.htm