logo
Imprimir
19-06-2019 | 08:34hs
•LA SELVA

El Consell Comarcal de la Selva s'adhereix a la Setmana de l'Energia 2019

Enguany coincideix amb el 10è aniversari del Pacte dels Alcaldes a les comarques gironines

El Consell Comarcal de la Selva s'ha adherit a la Setmana de l'Energia 2019, que se celebra del 17 al 23 de juny, coincidint amb la Setmana Europea de l'Energia Sostenible. Durant tota aquesta setmana, s'organitzen activitats relacionades amb l'eficiència energètica i les energies renovables amb l'objectiu de conscienciar el paper de la ciutadania en la transició energètica.

El model energètic actual no és sostenible i s'està treballant en un nou model 100% renovable a l'horitzó 2050 que es basi, també, en un canvi de cultura: la cooperació, la responsabilitat social i l'ús de l'energia compartida I per aconseguir-ho, la implicació i la participació ciutadana és primordial.

Des de fa anys, l'ens selvatà s'adhereix a la Setmana de l'Energia i es compromet a promoure el nou model energètic 100% renovable, a fomentar els valors de la nova cultura energètica, empoderar el ciutadà dins del model energètic i garantir l'autoproducció.

10è aniversari del Pacte dels Alcaldes a les comarques gironines

Des de l'Agència Comarcal de l'Energia i el Clima s'ha impulsat el Pacte d'Alcaldes als municipis selvatans, que enguany se celebra el 10è aniversari del pacte de la demarcació de Girona. Amb el seguiment dels Plans d'Actuació per a l'Energia Sostenible vigents a la comarca, s'han identificat un seguit d'accions que s'han categoritzat com a accions model d'excel·lència. De moment, es poden destacar els següents exemples que s'estan executant en els municipis: la substitució de làmpades de l'enllumenat públic a tecnologia més eficient disponible, en alguns casos a partir d'auditories d'enllumenat o redacció de plans d'enllumenat municipal; la creació de xarxes de calor de biomassa per a l'abastament de diferents equipaments municipals o instal·lació de calderes de biomassa per a la climatització d'espais municipals; la instal·lació de plaques fotovoltaiques en sostres d'equipaments municipals; la implantació de la recollida porta a porta de residus municipals; l'adquisició de vehicles elèctrics o de baixes emissions per a la flota municipal; la contractació de subministrament elèctric 100% renovable; el servei de gestió energètica municipal; la substitució de tancaments dels equipaments municipals; la substitució de la il·luminació dels equipaments municipals a tecnologia LED

Actualment s'està redactant el nou Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia, que suposarà un nou compromís de reducció d'emissions del 40% l'any 2030 i incorporació de l'adaptació al canvi climàtic.

Des de l'ens comarcal s'han redactat un total de 13 PAES i 18 informes de seguiment de PAES -2 en redacció actualment. Pel que fa a la reducció podríem dir que actualment el percentatge d'implementació és del 59,97 per cent; les accions en curs del 26,30%, les accions completades del 30,86% i el compromís assolit del 57,16%.

Exposició de la Transició Energètica

En aquest marc actual i coincidint amb la Setmana de l'Energia, des del Consell Comarcal de la Selva s'ha coordinat conjuntament amb l'Agència Comarcal de l'Energia, el CILMA i Benestar Social -per tal d'aprofitar la presència de la xarxa d'assistents socials que orienten en temes energètics a famílies vulnerables als municipis- disposar de l'Exposició de la Transició Energèticaper al coneixement i informació ciutadana. Aquesta mostra recorrerà diverses poblacions de la comarca de la Selva. De moment, el calendari de l'exposició per a les properes setmanes és el següent: Sils, del 12 al 20 de juny a l'Ajuntament; Vidreres, del 21 al 28 de juny a l'Ajuntament; Maçanet de la Selva del 28 de juny al 5 de juliol a Can Falló; i queden per confirmar les dates a Riudarenes i Vilobí d'Onyar.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/92860_elcon-ellcomarcaldela-elva-adhereixala-etmanadelenergia2019-2.htm