logo
Imprimir
21-06-2019 | 10:47hs
•TARRAGONA

'la Caixa' presenta l'Acció Social realitzada durant 2018 des de les oficines de CaixaBank a Reus

CaixaBank, d'acord amb el seu pla de Banca Socialment Responsable, desenvolupa una Acció Social pròpia per a cobrir necessitats socials de la demarcació de Tarragona

CaixaBank ha presentat aquesta setmana a l'oficina Store Pintor Fortuny, les principals línies d'actuació de la seva Acció Social realitzada directament des de la xarxa d'oficines de Reus. L'objectiu d'aquesta trobada era el de divulgar i promoure el treball que estan realitzant les entitats socials reusenques amb el suport de CaixaBank per a contribuir a millorar les oportunitats de totes les persones, especialment d'aquelles més vulnerables.

L'acte va estar presidit pel director d'àrea de negoci de CaixaBank a Reus, Narcís Casanova, i va comptar amb la participació del director general de l'Associació Taller Baix Camp, Josep Ramon Nogués i els treballadors del Centre Especial de Treball de l'entitat, Balbina Fernández i Ramon Anguera.

"la Caixa", a través de les oficines de CaixaBank a la demarcació de Tarragona, va col·laborar durant 2018 amb 250 projectes d'entitats tarragonines als quals va destinar un pressupost global d'1 milió d'euros. A Reus, des de les oficines es va donar suport a 30 projectes amb una aportació econòmica de 235.000 euros. A tot l'Estat, la quantitat va ser de 43,6 milions d'euros, col·laborant amb gairebé 9.500 entitats (més d'11.500 projectes).

L'acció social es destina a impulsar projectes de petita envergadura però de gran importància pel territori i completa els grans programes que duu a terme la Fundació Bancària "la Caixa", primera fundació privada d'Espanya i una de les més importants del món, amb un pressupost de 545 milions d'euros en 2019.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank a Reus dóna suport a la Fundació "la Caixa" en la seva tasca social, detectant les necessitats locals i canalitzant una part de la seva inversió social. La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers d'entitats i associacions puguin accedir cada any a les ajudes de "la Caixa".

Associacions com Càritas, Creu Roja, l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral, Dow Tarragona, la Fundació Pere Mata o la Fundació Frederic Bara i Cortiella, entre moltes altres, són exemples d'entitats locals que han rebut part d'aquestes ajudes.

Petites ajudes, grans projectes

La lluita contra la pobresa i l'exclusió és actualment una línia d'actuació prioritària per a l'entitat financera. L'objectiu és donar resposta a les necessitats socials més urgents, i l'any 2018 es va ajudar a més de 100 entitats en aquest àmbit. A Reus això es concreta en accions com el suport al servei d'acollida a nens de famílies sense recursos de la Fundació Frederic Bara i Cortiella o la col·laboració amb la Fundació Benèfica Mare de Déu de Misericòrdia per a la llar-residència per a persones sense sostre. També s'ha col·laborat amb l'Ajuntament de Reus en el programa "T'ajudem a créixer" de beques per a que famílies monoparentals puguin portar els fills a la llar d'infants i amb el programa d'alimentació bàsica per a famílies de persones preses de Càritas Diocesana.

En el camp de la integració social i laboral destaquem col·laboracions amb entitats com el Taller Baix Camp que treballa per la integració laboral i social de persones amb discapacitat intel·lectual. L'Obra Social "la Caixa" ha donat suport també a altres entitats com la Fundació Pere Mata, el programa d'inserció laboral de persones penades del Centre de Lectura i el programa formatiu de l'Associació de Veïns Primer de Maig del barri Sant Josep Obrer, entre d'altres.

En l'àmbit de la malaltia i discapacitat destaquem la col·laboració amb l'associació Dow Tarragona, el suport a l'Associació de Malalts d'Alzheimer de Reus i Baix Camp per a l'adquisició d'una grua bipedestadora, la col·laboració amb la Fundació Rosa Mª Vivar per a la creació d'una sala d'estimulació multisensorial per a les persones amb Alzheimer i la col·laboració amb el Club de Minusvàlids Costa Daurada per a l'asquisició de cadires adaptades per jugar a bàsquet. Altres col·laboracions s'han fet amb el Consell Esportiu del Baix Camp pels cursos de natació adaptada i amb l'Ajuntament de Reus pel programa LOPE de localitzadors de persones afectades per demències.

El suport a les persones grans ha estat una línia d'actuació destacada. Durant 2028, han continuat les activitats per a persones grans a l'EspaiCaixa de Reus centrades a fomentar l'envelliment actiu, el voluntariat i la participació social. S'ha col·laborat també amb el programa "Menjar a domicili" de Creu Roja i l'Ajuntament de Reus per garantir un àpat a les persones grans que viuen soles.

L'Obra Social "la Caixa" ha donat també el seu suport a la cultura amb col·laboracions com la del Festival Roseta Mauri de la Fundació del Teatre Fortuny i el Programa de Lleure Inclusiu de l'Ajuntament de Reus per fer arribar la cultura i el lleure a les persones nouvingudes.

Des de les oficines de CaixaBank a Reus, es va impulsar l'any passat la campanya de recollida de llet "Cap nen sense bigoti" a favor de famílies en risc d'exclusió, i en la que es van recaptar més de 34.900 litres de llet per a famílies d'arreu de la demarcació.

A finals d'any, CaixaBank va posar en marxa l'Arbre dels Somnis, una iniciativa per a que 335 nens en risc d'exclusió social de les comarques de Tarragona poguessin rebre un regal durant les festes de Nadal. Al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre varen participar a la iniciativa un total de 20 oficines, que va penjar a l'arbre els desitjos formulats per nens i nenes que varen fer arribar la seva carta a diverses entitats socials del territori com l'Associació Joventut i Vida, la Fundació Francesc Bara Cortiella, Creu Roja de Valls, Mans per a l'Acció Solidària, Creu Roja/Centre Obert el Maset, CAEP de la Mercè, Càritas Salou i Càritas Cambrils.

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat manté una actitud de servei a la societat i als seus clients. Per això té un compromís amb la inclusió financera i és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per a ajudar-los a impulsar els seus projectes personals i professionals. Manté un compromís amb la cultura financera a través de múltiples iniciatives, per a ajudar al fet que les persones prenguin millors decisions en la gestió de la seva economia. I el 46% de la seva plantilla participa en tasques de voluntariat durant les setmanes socials que organitza CaixaBank i en les múltiples accions que proposa l'Associació de Voluntaris de "la Caixa" durant tot l'any.

CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els 16 millors bancs mundials i entre els quatre millors europeus en termes de responsabili¬doneu corporativa. L'organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

Dins del seu Pla Estratègic 2019-2021, CaixaBank treballa per a ser un grup financer líder i innovador, amb el millor servei al client i referent en Banca Socialment Responsable. Per a això, desenvolupa un pla que té cinc línies d'acció prioritàries: Integritat, transparència i diversitat, per a reforçar la seva actuació responsable; Governança, per a mantenir el millor model de govern possible; Medi ambient, per a col·laborar en la lluita contra el canvi climàtic; Inclusió financera, la inspiració fundacional del banc; i, finalment, Acció social i voluntariat, per a contribuir a donar resposta als reptes socials de l'entorn.

Aquest pla reforça la manera diferent de fer banca de CaixaBank, un model basat en la proximitat i el compromís amb els seus clients, accionistes, empleats, proveïdors i societat en general. Fundació Bancària "la Caixa", «Canviem presents, construïm futurs». Compromesa amb el present i el futur de les persones, "la Caixa" és la primera fundació privada d'Espanya i una de les més importants del món, amb un pressupost de 545 milions d'euros en 2019.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/93014_lacaixapre-entalaccio-ocialrealitzadadurant2018de-dele-oficine-decaixabankareu--1.htm