logo
Imprimir
21-06-2019 | 14:14hs
•LA SELVA

Esquerra Republicana de Catalunya i Blanes en Comú Podem han signat avui el Pacte de Govern 2019-2023

Aquest matí els dos representants, l'alcalde Àngel Canosa (ERC) i el primer tinent d'alcalde Jordi Urgell (BeCP), han presentat els eixos bàsics de l'acord i el nou cartipàs municipal

La Sala de Plens de l'Ajuntament de Blanes ha estat avui al matí l'escenari on ha tingut lloc la signatura del pacte de govern d'Esquerra Republicana de Catalunya i Blanes en Comú Podem. L'han firmat els seus dos representants: l'alcalde, Àngel Canosa (ERC) i el primer tinent d'alcalde, Jordi Urgell (BeCP), per tancar una roda de premsa on el tema principal ha estat presentar els eixos bàsics de l'acord, així com el nou cartipàs municipal.

Àngel Canosa i Jordi Urgell han signat dos documents. D'una banda una Proposta d'Acord Municipal ERC-BeCP, que inclou un total de nou punts, i de l'altra tot un seguit d'acords inicials amb 15 punts, seguits pels acords programàtics, àrea per àrea. Aquest segon document inclou en la seva darrera plana el nou cartipàs municipal, així com les assignacions de les quatre tinences d'alcaldia entre els regidors de les dues forces polítiques.

Després que tot just demà dissabte farà una setmana d'ençà que es desfeia la incògnita sobre qui seria l'alcalde de Blanes pel nou mandat 2019-2023, la notícia que s'havia arribat a un pacte es va confirmar dimecres passat al vespre. Va ser després que dilluns ja s'havien reunit els portaveus dels dos grups, Canosa i Urgell, i posteriorment l'assemblea de BeCP va votar a favor que refermés el pacte en què ja havien estat treballant des de les eleccions municipals del 26 de maig.

Respecte mutu pels criteris propis en matèria d'identitat nacional

L'acord de govern es presenta com un document que té l'objectiu de millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Sobre les qüestions de caràcter nacional i/o estatal, s'explica que cap de les dues parts està obligada a compartir criteris polítics que tinguin a veure amb organització territorial o identitats nacionals. De la mateixa manera, totes dues organitzacions es comprometen a respectar la imparcialitat dels espais i edificis públics.

També s'explicita que cap membre de l'equip de govern -quan actuï com a representant de l'ajuntament- farà declaracions o accions públiques que contravinguin l'acord. En les qüestions especificades, cap de les dues formacions estarà sotmesa a la disciplina de vot, i l'alcalde es compromet a no fer servir el 'vot de qualitat' en temes supramunicipals.

Punts d'Acords Inicials i Programàtics

Els Punts d'Acord Inicials constitueixen el document més extens, amb 15 punts molt concrets, seguits dels objectius programàtics en cadascuna de les regidories. Entre els 15 primers punts s'hi inclou que no hi haurà cap dels anomenats càrrec de confiança, que en cap cas els partits Junts per Blanes i Ciutadans no formaran part del nou govern ni hi estaran vinculats, així com que el pressupost municipal mantindrà sempre un esforç major en tot el relacionat amb la pobresa i els problemes d'habitatge.

La construcció de la Prefectura de la Policia Local i Protecció Civil; la Piscina de la Ciutat Esportiva; els projectes d'urbanització als barris de Valldolig i Els Pins en la seva zona turística i la Plaça 11 de Setembre; i la remunicipalització dels contractes privats que vagin vencent són altres eixos. Finalment, es fa un posicionament institucional contra la construcció de la prolongació de l'autopista C-32, així com que es treballarà per a la promoció i expansió del Mercat de Fruites i Verdures.

El nou cartipàs municipal pel mandat 2019-2023

Si bé alguns dels eixos bàsics de l'acord programàtic ja s'havien anat coneixent durant les darreres setmanes, la principal novetat que s'ha anunciat durant la roda de premsa d'avui divendres ha estat el cartipàs municipal. Es tracta del nou organigrama: quins regidors i regidores han passat a assumir les diferents àrees de govern que hi ha al consistori.

A banda d'encapçalar l'Alcaldia, Àngel Canosa també s'encarrega de Policia Local i Protecció Civil; el primer tinent d'alcalde Jordi Urgell de Turisme, Promoció de la Ciutat, Comerç i Empresa, i Mobilitat; Olga López, segona tinent d'alcalde, porta Serveis Jurídics, AMIC i Consum (OMIC), Contractació i Patrimoni, Recursos Tecnològics i Educació; i la tercera tinent d'alcalde, Rosa Aladern, duu Enginyeria, Urbanisme, Obra Pública i NORA-Residus. Per la seva banda, Albert Sanz, quart tinent d'alcalde, és el responsable de la Comunicació Institucional i del Gabinet d'Alcaldia, Cultura i Festes, Arxiu Municipal, Biblioteca, l'Oficina de Català i la Ràdio.

Marian Anguita s'encarrega d'Acció Social i Igualtat; Marina Vall-Llosada de Salut, Medi Ambient i una àrea de nova creació: Protecció i Benestar dels Animals. Carlos Garzón és el responsable d'Hisenda i Recursos Humans; Pere Lopera s'encarrega de Participació Ciutadana, Esports i Brigades; i finalment Miky Corregidor té cura de Joventut, així com d'una altra novetat al cartipàs: Nova Ciutadania i Solidaritat.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/93038_e-querrarepublicanadecatalunyaiblane-encomupodemhan-ignatavuielpactedegovern2019-2023-2.htm