logo
Imprimir
21-06-2019 | 21:41hs
•INTERNACIONAL

'Madrileños por el Derecho a Decidir' es mobilitza per demanar la llibertat dels presos polítics

Aquesta tarda s'ha celebrat una manifestació a París, i els pròxims dies també hi haurà concentracions a Toulouse, Madrid i Granada

Ara més que mai, l'entitat 'Madrileños por el Derecho a Decidir' s'està volcant per reivindicar la situació dels polítics independentistes empresonats i també dels que es troben a l'exili. En aquest sentit, durant tot el cap de setmana estan previstes diverses mobilitzacions, entre les quals destaca la que s'ha fet avui a la tarda a París.

Unes 40 persones s'han volgut sumar a la iniciativa al centre de la capital francesa. Quan passaven uns minuts de les cinc de la tarda, ha arrencat la concentració que també ha comptat amb la presència de representants de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de França i també dels Comitès de Defensa de la República (CDR) de París.

Precisament, un dels membres més representatius de l'ANC a la Catalunya Nord, Ignasi Fortuny ha intervingut durant la concentració i ha demanat l'alliberament dels "presos polítics". Fortuny i la resta dels assistents han lamentat l'actuació de la justícia espanyola, i també europea, ja que han recordat que els eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín no han pogut exercir el seu càrrec "després de ser escollits democràticament pel poble de Catalunya".

A banda de la manifestació de París, i sota el lema l'"Autodeterminació és un dret! L'autodeterminació és democràcia!", l'entitat madrilenya també ha convocat una manifestació a la ciutat francesa de Toulouse. La concentració tindrà lloc demà a la plaça Saint-Pierre (12h).

A Espanya també estan previstes mobilitzacions per reclamar l'alliberament dels polítics empresonats. El diumenge a les 11 del matí hi haurà una concentració a la Puerta del Sol de Madrid, i dilluns a les 7 de la tarda se'n farà una altra a la Subdelegació del Govern a Granada.

Les manifestacions convocades per l'entitat 'Madrileños por el Derecho a Decidir' coincideix amb la decisió que s'ha conegut avui mateix: el Tribunal Suprem ha denegat la llibertat dels presos independentistes fins que no hi hagi sentència. Està previst que el judici del 'procés' tingui sentència abans del mes d'octubre, ja que serà aleshores quan es compleixin dos anys de l'ingrés a presó dels polítics catalans.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/93078_madrileno-porelderechoadecidire-mobilitzaperdemanarlallibertatdel-pre-o-politic--2.htm