logo
Imprimir
25-06-2019 | 15:20hs
•CATALUNYA NORD

Més de 250 municipis d'Espanya i el sud de França celebren el cinquè aniversari del 'Liceu a la fresca'

La seva presència a França amb 5 municipis (Arles de Tec, Perpinyà, Pesillà de la Ribera, Prats de Molló i Saint André), a Catalunya amb 221, a Andorra i a la resta d'Espanya amb 28 municipis

L'emblemàtic projecte del Liceu, que compta amb la participació activa de l'Obra Social "la Caixa", consolida la seva presència a França amb 5 municipis (Arles de Tec, Perpinyà, Pesillà de la Ribera, Prats de Molló i Saint André), a Catalunya amb 221, a Andorra i a la resta d'Espanya amb 28 municipis.

Televisió de Catalunya s'encarregarà de retransmetre l'òpera 'Tosca' a Catalunya i RTVE a la resta de l'Estat Espanyol.El projecte arriba per primer cop a totes les comarques de Catalunya, on es podrà veure el programa especial presentat per Carolina Rosich i Jofre Font que Televisió de Catalunya retransmetrà en directe des de l'Arc de Triomf.

RTVE emetrà també en directe a través de La2 des de la Plaza Juan Goytisolo (davant el Conservatorio Real de Madrid i el Museo Reina Sofía) i amb la presentació d'Eva Sandoval a tot l'Estat, on destaquen llocs tan emblemàtics com el Museo Guggenheim, los Jardines de la Alameda Apodaca de Cadis, el Claustro del Museo Nacional del Teatro de Almagro o els CaixaForum de Sevilla, Madrid i Saragossa.
El Liceu i el Teatro Real col·laboren per difondre el gènere operístic i habiliten els seus espais per projectar 'Tosca' el 28 de juny a la Sala Gayarre i 'Il trovatore' el 6 de juliol al Foyer.

El projecte 'Liceu al Territori' ha incrementat en un 21,27% el nombre de persones –un total de 5.200- que han assistit a una òpera al Liceu, moltes d'elles per primera vegada, a partir de les conferències gratuïtes a 124 poblacions.

La imponent producció de Tosca de Puccini serà la protagonista de la nit, amb un repartiment encapçalat per Tatiana Serjan, Roberto Aronica i Lucio Gallo sota la batuta de John Fiore.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/93206_me-de250municipi-de-panyaiel-uddefrancacelebrenelcinqueaniver-aridelliceualafre-ca-2.htm