logo
Imprimir
25-06-2019 | 16:27hs
•EL RIPOLLèS

Es presenten els 'Tocs d'Estiu' més enigmàtics de Ripoll

Enguany l'àrea de cultura proposa una novetat per saber a on es farà cada activitat, uns dies abans i a través de la xarxa social d'instagram

Tosca de Puccini, l'obra que enguany apropa el Liceu a diferents municipis de Catalunya, serà aquest divendres el tret de sortida de la catorzena edició dels "Tocs d'estiu", les activitats lúdiques, culturals, gratuïtes i per a tots els públics, per gaudir de les tardes vespre d'estiu, que proposa l'Ajuntament de Ripoll.

Enguany l'àrea de cultura proposa una novetat per saber a on es farà cada activitat, uns dies abans i a través de la xarxa social d'instagram (Ripoll, Bressol de catalunya) i de la web ripoll.cat es donaran pistes perquè es pugui endevinar el lloc de l'acció. Una proposta per implicar la ciutadania i fer els "tocs" més divertits.

En total deu activitats de les quals només es repeteix un clàssic que sempre té molt bona acollida, el cinema a la fresca amb la projecció de "COCO" el dimecres dia 17 a les 22 h a on podem resseguir la silueta d'una església desapareguda. Tampoc faltarà la poesia, amb dues activitats dedicades a aquesta temàtica, la música a càrrec de Mecànica orgànica i els Randellaires, el cinema de muntanya amb la projecció de "This Mountain Life" premi al millor film de cinema 2018 i millor fotografia per la FEEC. Lligat a la fotografia es podrà aprendre com fer unes fotos més boniques dels nostres viatges a la xerrada que oferirà David Fajula. També i pensant amb el públic infantil, Cirquet Confetti amenitzarà la tarda del 10 de juliol amb un espectacle que compagina la música i el circ. I per fer memòria del passat de la nostra vila, la Comissió de la Memòria Històrica de Ripoll, ha preparat un recorregut pels vestigis de la Guerra Civil a Ripoll. Serà el 24 de juliol a les 19.30 h a on abans can Budallés.

Montsina Llimós, regidora de Cultura, has destacat "la trajectòria d'aquestes activitats que ja són un clàssic de l'estiu Ripollès i la voluntat de fer-les en dies laborables per amenitzar l'ambient als espais públics. També ha ressaltat que "l'objectiu és apropar la cultura de forma gratuïta i oferir activitats diferents i pensades per cobrir tots els públics". Per últim ha esmentat de l'activitat que proposa la Comissió de la Memòria Històrica de Ripoll "és una manera lúdica i cultural de traspassar el coneixement a les generacions més joves, perquè es conegui el nostre passat".




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/93212_e-pre-entenel-toc-de-tiume-enigmatic-deripoll-1.htm