logo
Imprimir
10-07-2019 | 19:54hs
•ALT EMPORDà

Salvi Güell: 'Les Festes del Carme estan molt encarades al turisme i, per tant, les hem de tenir molt en compte'

Empuriabrava acollirà del 12 al 16 de juliol una festivitat que oferirà un programa d’activitats dirigit a tots els públics i edats

Empuriabrava es vestirà de festa a partir d’aquest divendres, 12 de juliol, i fins al pròxim 16 de juliol, amb motiu de les tradicionals Festes del Carme. La festivitat, que arriba amb un programa farcit de propostes per a tots els gustos, s’iniciarà amb dos plats forts musicals, The Original Wailers i Els Catarres, mentre que el gruix d’activitats més tradicionals tindrà lloc el dimarts 16, dia de la celebració de la Verge del Carme. “Combinem tradició amb propostes de gran format com els concerts a la platja”, explica l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell. 

Com es presenten les Festes del Carme d’enguany?

Salvi Güell. Estem parlant d’un cap de setmana llarg, de cinc dies. Durant aquests dies combinem la tradició del que fem cada any, com ara els cants a la verge, les sardanes o el piromusical, amb concerts de gran format a la platja. Aquest any comencem amb dues actuacions potents, The Original Wailers i Els Catarres, mentre que el diumenge el volem destinar més a les famílies amb activitats com la festa de l’escuma o els castells. 

Quines novetats hi haurà?

S. G. Aquest any hi haurà un concert de sardanes i, a més, recuperem la cantada d’havaneres, que l’any passat no es va fer. Tot i això, el plat fort és la música: The Original Wailers oferirà l’únic concert gratuït de Sons del Món, mentre que Els Catarres també es podran sentir de manera gratuïta. És molt difícil valorar la gent que assisteix en aquests concerts, però l’any passat, amb Macaco, hi havia unes 7.000 o 8.000 persones. 

Estem parlant d’un programa de festes plural.

S. G. Sí, hi ha activitats per a tots els públics. De fet, els cinc dies ens permet ampliar el ventall i tothom qui tingui ganes de trobar el seu espai de ben segur que podrà tenir. 

Les Festes del Carme és una de les activitats més potents del calendari?

S. G. Sí, per descomptat. Nosaltres d’activitats en fem moltes, des de la Festa de la Candelera fins a la Festa Major de Sant Llorenç o el Festival Terra de Trobadors, la nostra activitat estrella. Però aquesta Festa del Carme, que està dirigida bàsicament a Empuriabrava, està molt encarada al turisme i, per tant, l’hem de tenir molt en compte.

Parla de turisme. Quina previsió hi ha, enguany?

S. G. Els caps de setmana estem molt plens i entre setmana costa més. Més o menys, es preveu un estiu com l’any passat. Nosaltres tenim molt públic francès, i quan ells fan vacances ho notem molt. El fet d’estar prop de la frontera ens ajuda a desestacionalitzar l’oferta, també.

El programa

El punt de partida de les Festes del Carme de Castelló s’iniciarà aquest divendres, 12 de juliol, amb la Holi Color Party, una batalla dels colors que tindrà lloc al Passeig Marítim d’Empuriabrava (19h). A la nit, el mateix emplaçament acollirà el concert de The Original Wailers i el DJ Lion Ant, una activitat emmarcada en el Festival Sons del Món. 

El dissabte, per la seva banda, la platja d’Empuriabrava esdevindrà l’escenari, a partir de les 15h, del 5è Torneig de Rugbi-7 a la platja, una activitat organitzada per Empuriabrava Sports i el Club Rugbi Alt Empordà-Gripaus. D’altra banda, el Passeig Marítim s’engalanarà de festa a partir de les 22.30h, quan hi haurà els concerts d’Els Catarres i Els Perduts de Sant Esteve de les Roures.  Durant la jornada dominical, l’activitat s’iniciarà a partir de les 18h amb una festa de l’escuma infantil al Passeig Marítim, mentre que a les 20.30h la Colla Castellera Vailets de l’Empordà faran pilars castellers. A la nit, a partir de les 22h, hi haurà nit de ball amb Musimano.

La Festa del Carme continuarà dilluns amb una de les novetats del programa d’enguany, un concert de sardanes amb la Cobla Rossinyolets (20h al Passeig Marítim), mentre que a les 22h hi haurà una festa musical amb Remember Music Show al mateix lloc. Tot i així, serà el dimarts 16 de juliol, dia de la celebració de la Festa del Carme, quan se celebraran la majoria de les activitats tradicionals de l’amistat: la Processó de la Verge del Carme pels canals d’Empuriabrava (19h); els pilars castellers amb la Colla Castellera Vailets de l’Empordà i actuació de Colla Gegantera i de Grallers de Castelló d’Empúries (19.15h a la plaça de les Palmeres); una mitja audició de sardanes amb la Cobla Rossinyolets (19.45h a la plaça de les Palmeres); la benedicció i cants a la Verge del Carme (20h a la plaça de les Palmeres); la tradicional sardinada popular (a partir de les 20h al Passeig Marítim); havaneres amb el grup Son de l’Habana (20h al Passeig Marítim); ball amb l’Orquestra Nueva Alaska (22h al Passeig Marítim) i l’habitual fi de festa amb el gran espectacle piromusical amb castells de focs (23h al Passeig Marítim). 

Paral·lelament, l’Ecomuseu-Farinera acollirà del 12 de juliol fins al 6 d’octubre l’exposició temporal ‘Geografies compartides’. L’any 2018 el mateix espai va produir l’exposició ‘Geografies menudes’, comissariada per l’artista Pilar Farrés i el fotògraf Manel Puig, mentre que aquest 2019 es continua amb la segona part de la mostra, centrada en Castelló i els seus carrers. 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/93971_-alviguellle-fe-te-delcarmee-tanmoltencarade-alturi-meipertantle-hemdetenirmoltencompte-1.htm