logo
Imprimir
16-07-2019 | 15:13hs
•ESPORTS

Diumenge que ve es farà el XVIII Descens Popular amb Piragua pel Ter

Es farà un recorregut de sis quilòmetres entre Bescanó i Girona

El proper diumenge 21 de juliol es farà el XVIII DESCENS POPULAR AMB PIRAGUA PEL TER - Memorial Francesc Ferrer, dins els actes previs a la Festa Major de Salt. La prova, que tindrà un recorregut de sis quilòmetres amb un nivell de dificultat senzill, té la col·laboració de l'Ajuntament.

El descens mantindrà el recorregut habitual dels darrers anys. La sortida estarà situada a la Barca de Bescanó, els participants passaran pel Parc d'Aigües Braves de la Pilastra, creuant els termes municipals de Salt i de Sant Gregori, arribaran, després de completar un recorregut fàcil de 6km, al Parc de les Ribes del Ter a Fontajau (Girona). Com és habitual s'obsequiarà a tots els participants amb una samarreta, hi haurà un dinar a peu de riu, servei d'autocar per recuperar els vehicles estacionats a la sortida i el sorteig de diferents lots de material esportiu.

Des de l'organització es pretén potenciar el caràcter popular i reivindicatiu d'aquesta activitat, ajudant a fer prendre consciència, als participants i a la ciutadania en general, de la necessitat de retornar a la conca del Ter el cabal que es deriva, des de fa molts anys, en detriment del cabal del curs mig i baix del riu Ter. Un dels màxims exponents d'aquesta reivindicació ha estat en Francesc Ferrer i Gironès, motiu pel qual, amb l'objectiu de recordar i donar a conèixer la seva tasca en defensa del riu Ter, es va incorporar el seu nom a aquesta activitat reivindicativa, lúdica i esportiva.
 
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/94280_diumengequevee-faraelxviiide-cen-popularambpiraguapelter-1.htm