logo
Imprimir
23-07-2019 | 13:28hs
•LA SELVA

Sant Hilari Sacalm rebutja la violència i els comportaments sexistes

L'acte ha estat impulsat per Associació de dones "la violeta" i Gossos K9, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Hilari

Les Regidories de polítiques d'igualtat i de Joventut treballen amb els protocols de seguretat i la creació del punt lila per la Feta Major que es celebra a mitjans d'agost.

Organitzat per l'Associació de dones "La violeta", l'Associació Gossos k9 i l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, dilluns 22 de juliol de 2019, s'ha celebrat al municipi un acte de suport a les persones que han patit violència sexual o han estat víctimes d'un comportament sexista.

El centenar d'hilarienques i hilariencs que han participat en aquest acte, s'hi ha col·locat un guant de color lila i amb la mà alçada han cridat prou d'aquesta xacra social. Seguidament Sílvia Mas, membre de GossosK9, ha llegit el Manifest en suport a les víctimes de les violacions grupals de Manresa. Posteriorment, Jordi Moragas, Regidor de Ciutadania, Solidaritat i Polítiques d'Igualtat, ha explicat que s'està treballant juntament amb la Regidoria de Joventut per l'adhesió al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci que ha presentat recentment el departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, i estan definint la creació del Punt Lila per a les festes que celebra el municipi, durant les properes setmanes. Aquest Punt Lila serà referència a nivell divulgatiu i de sensibilització de les relacions no abusives, un espai d'escolta i de visibilització de les violències sexuals, i un espai d'atenció i d'activació immediata, si s'escau.

Jordi Moragas va animar als assistents a formar part d'aquest Punt Lila i va anunciar que es farà una crida al voluntariat perquè ha de ser la societat, amb el suport de l'administració, la protagonista del compromís per assolir un Sant Hilari lliure de sexismes.

Finalment, des de la Regidoria de Joventut es va explicar el compromís de treballar amb els joves del municipi per la conscienciació, visibilització i rebuig cap als comportaments sexistes amb la voluntat de poder gaudir d'unes festes lliures d'agressions sexuals.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/94622_-anthilari-acalmrebutjalaviolenciaiel-comportament-exi-te--1.htm