logo
Imprimir
25-07-2019 | 18:40hs
•ANDORRA

Es liciten les obres per la instal·lació dels 'Arbres de vent'

Cal tenir present que cada arbre pot produir fins a 3kw de potència instantània i 1900 kwh en un any

El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, la licitació de les obres d’instal·lació i posada en servei dels “Arbres de Vent”. La instal·lació dels ginys, que sorgeixen guanyador del Pressupost Participatiu del 2018, es farà en diferents punts de la geografia del Principat. Així és trobaran ubicats en quatre punts situats a Canillo, Ordino, Andorra la Vella i Sant Julià.

Les ubicacions s’han escollit amb la premissa que es situïn en indrets que puguin ser fàcilment accessibles per la ciutadania, especialment per als escolars. Cal tenir present que cada arbre pot produir fins a 3kw de potència instantània i 1900 kwh en un any. L'electricitat generada serà utilitzada per usos públics (enllumenat viari o d'equipaments, etc). La proposta va ser presentada per un professor de l'Escola Andorrana de primària d'Andorra la Vella, com a resultat d'un treball fet a l'aula sobre les energies renovables i va obtenir un total de 766 vots, dels 3532 emesos per als 28 projectes presentats en la 2a edició del Pressupost Participatiu.

Les empreses interessades tenen temps fins al 12 de setembre per presentar-se al concurs que s’ha tret en modalitat nacional i per contractació ordinària. El termini previst d’execució de l’obra és de 18 mesos (10 pel subministrament dels arbres i 8 per a l’execució dels treballs.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/94768_e-licitenle-obre-perlain-tallaciodel-arbre-devent-1.htm