logo
Imprimir
29-07-2019 | 15:38hs
•BAIX EMPORDà

Prop de 3000 persones han gaudit enguany de la programació de concerts gratuïts i a l’aire lliure, Rumb(A)Palamós

Divendres passat es va tancar la programació d'aquest festival de rumba catalana de la Costa Brava, amb l'actuació del prestigiós rumbero Miliu Calabuch, que va congregar prop d'un miler de persones al passeig del Mar

El passat divendres es va tancar la sisena edició del festival Rumb(A)Palamós, que organitza l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palamós coincidint amb el mes de juliol, i on unes 2.900 persones han gaudit dels cinc concerts programats enguany. Aquesta activitat esdevé una destacada mostra dels grups actuals de rumba catalana, pensada per a tots els públics, i que es porta a terme a l’aire lliure i de manera totalment gratuïta.

La cloenda del festival va anar a càrrec del prestigiós rumbero Miliu Calabuch, que divendres passat va congregar prop d'un miler de persones al passeig del Mar, apropant al públic del concert el llegat musical de Peret.

Un any més aquest festival ha superat els objectius que s’havien cercat, programant un total de cinc actuacions rumberes, promovent una activitat musical, de qualitat, en diferents punts de la vila i per a tots els públics.

La programació de concerts es va iniciar el divendres 5 de juliol, amb l'actuació del grup de Maruja Limón, una de les poques formacions rumberes que està integrada en la seva totalitat per dones. Posteriorment els concerts varen seguir el 12 de juliol amb el grup Rumb(a)nd Palamós, exclusiu del festival i format amb músics de renom de la rumba catalana, integrants d'altres formacions rumberes catalanes.

Les actuacions següents van ser el 19 de juliol amb la formació de Bemba Saoco; el dia 20 de juliol amb la formació Dantuvi, aquesta dedicada molt especialment al públic infantil, i la de Miliu Calabuch que divendres passat va tancar la programació d'aquest any.

Nova formació Rumb(a)nd Palamós

En aquesta edició el festival ha presentat la seva pròpia formació musical. Es tracta de Rumb(a)nd Palamós, formada amb músics de renom de la rumba catalana, integrants d'altres grups i formacions rumberes catalanes.

Els músics que han integrat la nova formació són concretament: Rafalito Salazar; David Torras, Daniel Landry, i Marc Dantuvi, tots ells veus i guitarres; acompanyats per Naama Hernandez i Eva Sendarrubias, a les palmes i balladores.

El Festival Rumb(A)Palamós

Rumb(A)Palamós neix el 2014, impulsat per l’Ajuntament de Palamós, amb la idea de posar en valor la música popular i tradicional en el gènere de la rumba catalana.

Des de 2014 s’ha convertit en cita anual de referència a la Costa Brava, programant cada any concerts de figures de renom i qualitat en el món de la rumba catalana en diferents formats.

Al llarg de les cinc edicions que s’han portat a terme, nombrosos grups han passat pels escenaris de Rumb(A)Palamós, entre ells, Tony Cayena, La Troba Kung Fu, 9son, Gertrudis, Sabor de Gràcia, Arrels de Gràcia, Hora de Joglar, Dijous Paella Jaume Ibars, o Los Manolos…

La Brava Beer i la Diputació de Girona amb el festival

Un any més l'Ajuntament de Palamós i l'empresa La Brava Beer han signat l'acord de patrocini del festival, amb l'objectiu de seguir fomentant la programació i la difusió d'aquest esdeveniment.

La reconeguda cervesera empordanesa ha estat present, per tercer any consecutiu, als concerts del festival (excepte el del dia 20 de juliol adreçat a infants), apostant d'aquesta manera per al Rumb(A)Palamós amb l'interès de crear sinergies, entre el sector públic i privat, millorant la realització de propostes culturals i lúdiques.

El festival Rumb(A)Palamós també ha comptat amb la destacada col·laboració de la Diputació de Girona que aporta el seu suport econòmic dotant aquesta activitat cultural amb una subvenció global de cinc mil euros.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/94874_propde3000per-one-hangauditenguanydelaprogramaciodeconcert-gratuit-ialairelliurerumbapalamo--1.htm