logo
Imprimir
30-07-2019 | 18:34hs
•ANDORRA

El Campus universitari de la llengua catalana aplega 31 estudiants de múltiples nacionalitats

El Campus universitari va néixer l’any 2002 gràcies al suport dels governs d’Andorra i de les Illes Balears

Ja han arribat a Andorra els 31 estudiants que enguany formen part de la 18a edició del Campus universitari de la llengua catalana. Els participants, que provenen de països com el Brasil, Polònia, França, Mèxic, els EUA, Bòsnia o la República Txeca, arriben amb l’objectiu de completar l’aprenentatge teòric i gramatical del català, fet durant l’any acadèmic en els seus països d’origen, amb nous recursos orals i textuals, i poder descobrir també la riquesa dels dialectes de la nostra llengua.

Enguany, com en l’edició passada, els estudiants residiran a la Massana durant una setmana, després d’haver fet ja una estada a Girona. Al llarg de les dos setmanes faran 30 hores de llengua catalana, defensades per dues professores de català, cada matí, en blocs de 120 minuts. Els dos nivells impartits seran l’A2 i el B1. Aquest impuls formatiu també permet als estudiants descobrir la nostra història, les festes populars, l’ordenament polític i cultural i el nostre medi natural.

A més de les classes, durant l’estada a Andorra els estudiants podran assistir a conferències, participar en múltiples activitats, com ara l’espectacle Rebel del Cirque du Soleil o el concert d’orgue que el concertista Michal Novenko oferirà el dimarts 30, a les 22 hores, a l’església parroquial de la Massana. També es farà un homenatge a l’escriptor Antoni Morell, a càrrec de Laura Casanovas, professora del Campus.

El Campus universitari va néixer l’any 2002 gràcies al suport dels governs d’Andorra i de les Illes Balears. L’any 2003, l’Institut Ramon Llull s’hi afegí com a organitzador conjuntament amb el Govern d’Andorra.

El projecte, que va néixer com una plataforma de difusió lingüística i sociològica útil per als joves universitaris, ha tingut sempre molt bona acollida perquè la llengua adquireix un perfil més pràctic gràcies a la convivència dels estudiants amb parlants nadius de diverses variants dialectals del català i la renovació constant del professorat, que és escollit per l’Institut Ramon Llull i el Ministeri de Cultura i Esports.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/94938_elcampu-univer-itaridelallenguacatalanaaplega31e-tudiant-demultiple-nacionalitat--1.htm