logo
Imprimir
31-07-2019 | 11:37hs
•BAIX EMPORDà

L'Ajuntament de Palamós realitzarà obres de millora al Mercat Municipal amb la mirada posada en el futur d'aquest equipament

El Ple municipal va aprovar ahir el projecte d'obres d'adequació de l'edifici del mercat que s'executarà a principis de l'any vinent i que permetrà un acurat manteniment de les seves instal·lacions

El Ple de l'Ajuntament de Palamós va aprovar ahir dimarts, 30 de juny, el projecte d'obres d'adequació i millora de l'edifici del Mercat Municipal de Palamós.

Aquest equipament compta amb trenta anys de funcionament, i malgrat les millores realitzades durant tot aquest temps, és del tot necessari el manteniment de les seves instal·lacions, per això la realització d'aquest projecte que es preveu executar a principis de l'any vinent.

Els treballs inclouen la millora d'instal·lacions elèctriques, d'aire condicionat o de sanejament de l'edifici. També el pintat les zones comuns interiors i de la façana de l'edifici on també es renovarà el vinil exterior, que va ser instal·lat l'any 2011 i que amb el temps s'ha anat deteriorant.

Una de les millores més destacades del projecte serà la renovació del paviment interior, concretament dels passadissos i les zones comunes de la planta baixa. L'execució d'aquesta part de les obres comportarà tancar el Mercat Municipal durant quinze dies. Per a la resta de les feines previstes aquestes seran totalment compatibles amb l'activitat comercial del Mercat.

El període d'execució d'aquest projecte és d'un mes i mig i el seu pressupost suma un total de 135.720 €.

El futur Mercat Municipal cobert de Palamós
Aquestes obres de manteniment i millora que es realitzaran a principis de l'any vinent, permetran que aquest equipament pugui superar amb garanties el període de cinc anys previstos abans de la realització de la remodelació integral o la nova construcció del futur Mercat Municipal cobert de Palamós.

Enguany expira el període de 30 anys de les actuals concessions de parades, que passaran a ser propietat de l'Ajuntament de Palamós.

D'aquesta manera l'Àrea municipal de Mercats ja ha previst, a final d'aquest any, posar a concurs la concessió de les parades per un període de cinc anys, amb dret de retracte pels actuals paradistes, que tindran preferència igualant qualsevol altra oferta que es pugui presentar.

Aquest quinquenni ha de permetre repensar el nou Mercat cobert de Palamós, considerant si li cal una reforma integral a l'actual edifici o bé si és més convenient fer-ne un de nou.

Si s'escollís la segona opció, l'Ajuntament també es plantejaria l'opció de construir-lo aprofitant el mateix espai de l'avinguda de Catalunya, on es troba actualment, o bé si seria millor optar per una nova ubicació dins el municipi.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/94947_lajuntamentdepalamo-realitzaraobre-demilloraalmercatmunicipalamblamiradapo-adaenelfuturdaque-tequipament-1.htm