logo
Imprimir
14-08-2019 | 14:13hs
•LA SELVA

L'Obra Social 'la Caixa' col·labora en la millora de l'accessibilitat a la Residència Geriàtrica Sant Salvador d'Horta

Aquesta col·laboració s'emmarca en les actuacions d'Obra Social que impulsa directament la xarxa financera de CaixaBank a La Selva per donar resposta a les necessitats del seu entorn més immediat

L'Obra Social "la Caixa" col·laborarà amb la Residència Geriàtrica Sant Salvador d'Horta de Santa Coloma de Farners en la reforma de diversos espais que permeti millorar la qualitat del servei i l'autonomia dels seus usuaris. CaixaBank, a través de l'Obra Social "la Caixa" facilitarà la renovació dels sanitaris de la planta baixa del centre fent-los més accessibles a les persones amb problemes de mobilitat que utilitzen la cadira de rodes o els caminadors. Es tracta d'una intervenció molt esperada pels residents.

La col·laboració de l'Obra Social "la Caixa" es destinarà també a l'adquisició d'alguns elements adaptats o d'ajuda als usuaris. L'aportació de CaixaBank es sumarà al pressupost de la residència per a l'adquisició d'una grua de bipedestació, de llums infrarojos i barres paral·leles de rehabilitació per a persones amb dificultats d'equilibri i mobilitat.

La signatura de l'acord ha anat a càrrec de l'alcaldessa de Santa Coloma de Farners, Susagna Riera i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana. També hi ha estat presents la regidora de Gent Gran, Gemma Coll; la regidora d'Acció Social, Anna Camps; la directora de la Residència Geriàtrica Sant Salvador d'Horta, Marta Triadó; la directora de Banca d'Institucions de CaixaBank a Girona, Gemma Batlle i la directora d'Àrea de Negoci de CaixaBank a La Selva, Teresa Cosials.

L'Obra Social "la Caixa" ha destinat una ajuda de 20.000 euros a aquesta col·laboració, que s'emmarca en les actuacions que impulsa directament la xarxa financera de CaixaBank a la comarca de La Selva per donar resposta a les necessitats del seu entorn més immediat. A través d'aquestes iniciatives, i gràcies a la confiança que dipositen els clients de CaixaBank a l'entitat, l'Obra Social fa patent el seu compromís amb la comarca.

Anualment, l'Obra Social "la Caixa" destina una partida específica i descentralitzada del seu pressupost a la xarxa d'oficines de CaixaBank a cada territori. Aquesta xarxa es fa responsable de la gestió dels fons assignats i promou activitats en sintonia amb les línies d'acció estratègiques de l'Obra Social. Aquestes actuacions posen de manifest la raó de ser de l'entitat: el retorn a la ciutadania de part dels beneficis que genera l'activitat financera per contribuir a la millora del seu entorn, promovent una atenció especial als col·lectius més vulnerables.

Obra Social: 520 milions de pressupost

El compromís de l'Obra Social "la Caixa" amb les necessitats de la societat en la qual duu a terme la seva activitat financera i amb el benestar de les persones, un dels seus trets més definitoris des del seu naixement el 1904, continua sent més vigent que mai. L'entitat treballa amb un objectiu ineludible: contribuir a la construcció d'una societat millor i més justa, donant oportunitats a les persones que més ho necessiten.

D'acord amb aquests principis i objectius, l'entitat manté el 2019 la mateixa voluntat de consolidar i intensificar la tasca de l'Obra Social. Això es tradueix en un augment del seu pressupost fins a assolir els 520 milions d'euros, davant dels 500 dels nou anys anteriors. Globalment, la Fundació Bancària "la Caixa" ha impulsat el 2018 prop de 50.000 iniciatives, de les quals s'han beneficiat més de 10,5 milions de persones.

La inversió s'enfoca prioritàriament al desenvolupament de programes socials amb vocació transformadora. La lluita contra la pobresa infantil, el foment de l'ocupació entre col·lectius vulnerables, l'envelliment actiu i saludable de la gent gran i l'atenció a les persones amb malalties avançades continuen sent les línies prioritàries de treball. L'aposta per la recerca i el coneixement, com també el suport a la cultura, són també signes d'identitat de la institució.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/96471_lobra-ociallacaixacollaboraenlamilloradelacce-ibilitatalare-idenciageriatrica-ant-alvadordhorta-1.htm