logo
Imprimir
16-08-2019 | 18:24hs
•BAIX EMPORDà

Platja d'Aro edita una nova guia de Turisme Familiar

Només 25 destinacions catalanes tenen aquest segell de qualitat pioner a tot Europa

La regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro estrena enguany i en quatre idiomes -català, castellà, francès i anglès- nova publicació amb tots els elements que converteixen el municipi en un destí ideal, tot l'any, per a les famílies. Amb les il·lustracions i el disseny de XuxuLanstrum s'hi recullen atractius patrimonials, naturals i de lleure. També el calendari anual amb les principals activitats, consells de seguretat i l'oferta d'establiments d'oci, allotjament i restauració que en faciliten l'acollida, en tant que el municipi està acreditat amb el segell de qualitat Platja en Família. Hi té un paper destacat en Xalarí, des de fe fa quatre mascota del turisme familiar, protagonista també de diversos elements de marxandatge.

Enguany en Xalarí és el reclam dels nous adhesius Família en moviment, ampliant el seu catàleg de productes: peluix, punts de llibre, joc de memòria amb 24 parelles o un quadern d'activitats de 16 pàgines amb diverses propostes (dibuix, Sudoku, cerca de diferències, camins, relació d'objectes o textures, tres en ratlla...). Els seus traços volen transmetre tendresa entre els infantils, alegria mitjançant amb els múltiples colors que l'acompanyen i la connexió amb elements estiuencs amb uns cabells que recorden el sol i una cua que simbolitza les onades del mar. El municipi va assolir l'any 2014 l'acreditació oficial com a Destinació de Turisme Familiar, guardó de qualitat que concedeix l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat i que només tenen 25 espais del país

Per assolir la certificació cal la implicació i el treball conjunt de l'Ajuntament i de l'empresariat local, ja que cal complir un conjunt de requisits, tant des de l'àmbit públic com des de l'oferta de serveis del sector privat, bàsicament en millores en l'allotjament, les infraestructures i la restauració. De manera progressiva cal assolir diversos percentatges d'establiments que facilitin l'estada del públic familiar. Com a ens públic l'Ajuntament ha de garantir per exemple, zones de jocs infantils i lúdiques a les platges i en trama urbana, senyalització de les zones de perill, informació en idiomes, mesures de seguretat passives i actives o una programació d'activitats dissenyada per al públic familiar. El segell català és pioner a Europa i respon al fet que el 60% dels visitants que arriben al país són famílies. El distintiu, nascut l'any 2003, té la voluntat de satisfer i fidelitzar aquest segment mitjançant localitats amb una oferta especialitzada en serveis turístics i en propostes d'entreteniment.

Al municipi s'hi desenvolupa, per exemple, cada estiu el Mini Club Infantil-Ludoteca a la Platja Gran, adreçat a infants de 3 a 12 anys, dinamitzat per un equip educatiu de monitors amb coneixements d'idiomes, i que també inclou algunes propostes per a adults: sessions d'hipopressius per a mares (que poden assistir-hi amb els seus nadons) i sessions de ioga amb nadons de fins a un any. L'activitat familiar però, s'inicia amb el Festival Xalaro d'Espectacles Familiars i el gran castell de focs per sant Joan i durant tres mesos es programen sessions d'animació i tallers infantils i familiars al Passeig Marítim i a la biblioteca. També s'ofereixen visites guiades naturalistes, teatralitzades i familiars; diverses activitats esportives, fires i mercats, i la possibilitat de gaudir de la circulació de mini trens al Parc de l'Estació o del Parc dels Estanys de Platja d'Aro... O de participar en les Festes Majors d'estiu o al Mercat Medieval de Castell d'Aro (enguany el cap de setmana 24 i 25 d'agost).




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/96859_platjadaroeditaunanovaguiadeturi-mefamiliar-1.htm