logo
Imprimir
21-08-2019 | 14:01hs
•LA SELVA

Sant Hilari Sacalm estrena un PUNT LILA per la Festa Major

Jordi Moragas, regidor de Ciutadania i de Polítiques d'Igualtat, posa en valor la importància de la creació d'aquest primer Punt Lila de Festa Major assegura que es treballarà per donar-hi continuïtat i poder estar present a tots els esdeveniments

Sant Hilari Sacalm celebra els dies 22, 23, 24 i 25 d'agost la seva Festa Major i una de les novetats d'enguany serà la presència d'un PUNT LILA totes les nits a la zona de barraques.
Per assegurar el seu bon funcionament, l'Ajuntament de Sant Hilari ha organitzat una formació adreçada a tots els voluntaris i voluntàries amb la psicòloga experta en la temàtica, Alba Alfageme (de Grup Nut) sobre les violències sexuals i com actuar des del Punt Lila, perquè així, des del PUNT LILA puguem donar l'atenció més adequada davant de qualsevol situació.

El PUNT LILA estarà format íntegrament per voluntaris i voluntàries que treballaran per la sensibilització i visibilització d'una problemàtica tristament massa present a la nostra societat i, si s'escau, per l'atenció d'aquelles persones que la sol·licitin o hagin patit algun tipus d'agressió sexual. Des de les Regidories de Polítiques d'Igualtat i de Joventut s'ha creat aquest estand amb l'objectiu d'oferir un espai d'oci segur i respectuós.

És en aquest punt on hi haurà informació sobre violències sexuals, sobre el mateix punt lila (qui ho desitgi podrà apuntar-se com a voluntari del PUNT LILA per a properes accions), es vendrà la samarreta creada per aquest esdeveniment, i, fins i tot, hi haurà sortejos, concursos i regals.

Les persones voluntàries podran estar de forma itinerant per la zona de concerts (visibles i degudament identificades) o bé fixes a l'estand situat a l'entrada de la zona de barraques. Des de l'Ajuntament t'animem a acostar-te a l'estand i a què posis el teu granet de sorra per a un Sant Hilari lliure de sexismes.

La regidora de Joventut Georgina Vila, ha destacat que l'espai ha de servir per arribar als joves i poder oferir-los tota la informació necessària sobre aquesta temàtica i assegurar que es pugui gaudir de festes i nits segures a Sant Hilari.

Per la seva banda, en Jordi Moragas, regidor de Ciutadania i de Polítiques d'Igualtat, posa en valor la importància de la creació d'aquest primer Punt Lila de Festa Major assegura que es treballarà per donar-hi continuïtat i poder estar present a tots els esdeveniments que s'organitzen al municipi.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/97719_-anthilari-acalme-trenaunpuntlilaperlafe-tamajor-1.htm