logo
Imprimir
21-08-2019 | 15:14hs
•EL RIPOLLèS

Sentiments en vitrines. 90 anys de Museu Etnogràfic de Ripoll

La mostra estarà exposada fins a finals de novembre i es pot visitar en horari d'obertura del museu

El passat 9 d'agost es va obrir al públic l'exposició que porta el nom de Sentiments en Vitrines, exposada al Museu Etnogràfic de Ripoll (MER). Es tracta d'una mostra que commemora els 90 anys d'història i reconeixement d'aquest museu com el primer Museu d'etnografia de Catalunya, perquè tot i que en fa més de 100 que va començar la història del museu, va ser l'any 1929 quan se'l reconeix com a etnogràfic.

L'exposició permet a través d'un recorregut en el temps, conèixer la seva trajectòria, des de la tasca inicial realitzada per Tomàs Raguer i el grup de folkloristes ripollesos en recollir i preservar el patrimoni de les nostres contrades, creant l'Arxiu Museu Folklòric de Ripoll el 1929, fins a la continuïtat del seu treball, seguint amb la documentació, estudi, preservació i divulgació del ric fons patrimonial, tant material com immaterial, del Museu actual.

El Museu Etnogràfic de Ripoll és fruit del llegat de moltes persones que al llarg del temps han cedit els objectes al Museu. En aquesta ocasió, es dóna protagonisme a la persona que hi ha al darrere de la peça conservada. Cada objecte té una memòria, una història, però és la persona qui li dóna vida i valor. Així, a partir d'algunes peces del fons del Museu, es descobreixen les diferents històries que s'amaguen en cadascuna d'elles.

La mostra estarà exposada fins a finals de novembre i es pot visitar en horari d'obertura del museu. Una exposició pensada per conèixer més sobre la trajectòria del Museu des de la seva fundació fins a l'actualitat, però també pensada perquè qui la visiti se li despertin emocions, sentiments, records, perquè tots som part d'aquesta història i perquè "Hi ha una part de tu dins les nostres vitrines".




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/97732_-entiment-envitrine-90any-demu-euetnograficderipoll-2.htm