logo
Imprimir
02-09-2019 | 15:29hs
•BAIX EMPORDà

Castell-Platja d'Aro es manifesta contra la violació de la matinada de dissabte

Unes 300 persones s'ha concentrat a la plaça de l'Ajuntament arran de l'agressió sexual múltiple que va patir dissabte a la nit una noia francesa de 27 anys

Al voltant de 300 persones s'han concentrat aquest matí a la plaça de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro com a acte de manifestació del rebuig en relació a la presumpta violació que va patir una noia al municipi la passada matinada de dissabte. A la protesta, convocada pel consistori, hi han estat presents representants municipals, de la Policia Local i del cos de Mossos d'Esquadra i d'entitats socials.

A l'acte, l'alcalde, Maurici Jiménez, ha llegit un manifest en el qual ha destacat la importància de "demostrar la nostra fortalesa com a societat" per fer front als fets ocorreguts. "Una fortalesa que primer de tot es demostra amb una expressió col·lectiva de solidaritat vers la víctima, però també amb totes i cadascuna de les víctimes de violència masclista que dia sí, dia també, hi ha arreu del país. De la manera més enèrgica possible volem expressar el nostre rebuig i la nostra condemna més absoluta vers aquestes situacions", ha dit l'alcalde.

"Cal no escatimar esforços per abocar més i millors recursos policials i judicials, però també culturals, socials i educatius per fer front a la inquietud social que provoquen aquests delictes i per la gravetat d'uns fets que provoquen el sentiment d'humiliació més profund que poden patir les persones, i que tenen la seva arrel en una ideologia reaccionària, patriarcal i profundament injusta", ha continuat Jiménez, qui també ha recordat els braços estesos que brinda el seu municipi: "Castell-Platja d'Aro i S'Agaró ha estat, és i serà un municipi d'acollida, cosmopolita i plural. Gràcies a la nostra tradició turística i de serveis, des de fa dècades hem esdevingut un destí on milers i milers de persones d'arreu han decidit passar les seves estones de lleure o les seves vacances amb el desig que tothom s'emporti de casa nostra el millor record. Malauradament, a voltes patim situacions difícils que hem d'afrontar amb serenor i professionalitat per avançar cap a una millor convivència i seguretat per a tothom. Alguns exemples en són la xarxa de càmeres de videovigilància, el Pacte per la Convivència Nocturna, l'elaboració del Pla d'Igualtat Municipal o l'impuls d'un Punt Lila per a la propera Festa Major de Castell d'Aro".

Els fets

La manifestació d'avui ha sorgit arran de l'agressió sexual múltiple que va patir una dona francesa de 27 anys el passat dissabte a la nit. Segons va relatar la víctima als agents, cap a les 6 del matí tres desconeguts la van abordar quan sortia del pub on es trobava, la van portar a la força fins a la Platja Gran i allà la van violar. A causa dels fets, els Mossos van obrir una investigació per trobar els agressors.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/99925_ca-tell-platjadaroe-manife-tacontralaviolaciodelamatinadadedi-abte-1.htm