Notícies més llegides




Actualitat Girona


La primera edició de 'Girona en moviment' recapta 10.000 euros per a l'ajuda als malalts de càncer

Actualitat Girona  -  10/09/2018

La dansa i la salut han estat les protagonistes d'aquesta primera edició del festival, que ha inclòs una conferència, tallers i cursos intensius i actuacions de ball al carrer

La primera edició del festival benèfic Girona en moviment s’ha tancat amb un gran èxit de públic i amb una recaptació de 10.000 euros que es destinaran a millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines. El festival, organitzat per l’Associació Cultural David Rodríguez i la Fundació Oncolliga Girona, es va cloure ahir amb una emotiva gala al Teatre Municipal de Girona en la qual van participar una dotzena de ballarins catalans que dansen en companyies de prestigi de tot Europa i que en la majoria dels casos feia anys que no actuaven a Catalunya.

Davant d’un Teatre Municipal ple de gom a gom (les entrades es van exhaurir tres dies abans de la funció), els ballarins catalans van interpretar peces de diferents estils, des del ballet fins a la dansa contemporània, passant pel Burlesque i la dansa persa, en alguns casos sols i en d’altres fent duet amb ballarins internacionals amb els quals dansen a les seves respectives companyies. El públic va poder gaudir de les coreografies interpretades per Alba Victòria Nadal i Tobias Praetorius (Royal Danisch Ballet); Marc Balló (Cia Landestheater Detmold); Anna Roura (membre dels petits Fours amb el seu propi programa de Burlesque); Aleix Mañé i Daan Vervoort (Compañía Nacional de Danza); David Rodríguez i Luke Prunty (membres de Gauthier Dance – Theaterhaus Stuttgart); Ada González i Stefan Mester (Òpera Nacional de Bucarest); Virginia Joëlle López; Yvonne Slingerland (Het National Ballet); Roger Cuadrado (Czech National Ballet); Carlos Romero i Tania Martín (Ballet Nacional de España) i Debora Maiques (Ballet de Basel).

gala53
 Manel Díaz - El Beso Photograpy

La gala va posar punt i final a quatre dies de festival que han portat la dansa als escenaris i també al carrer. Divendres el públic gironí va poder gaudir a l’Auditori de la Mercè de l’espectacle benèfic La Piazza, amb música en directe del grup ASSURD i coreografies de Mario Bigonzetti i dels propis ballarins: Alessandra La Bella, Francesca Ciaffoni, Luke Prunty i Reginald Lefebvre. En l’espectacle, preparat especialment per a l’ocasió, l’acció se situa en una plaça de poble qualsevol del sud d’Itàlia en la qual la teranyina màgica de les interaccions espontànies sedueix el públic a endinsar-se en les possibles històries dels personatges.

Dansa per a tothom
Més enllà dels escenaris, el festival Girona en moviment també ha estat present al carrer amb dues tardes de tallers i actuacions gratuïtes a la Plaça Salvador Espriu. Gràcies a la col·laboració de diferents grups i associacions del món de la dansa, entre el divendres i el dissabte, de les 19.00 h. a les 21.00 h., es va poder gaudir d’exhibicions de dansa tradicional, hip hop, dansa inclusiva, contemporani i dansa lliure, així com de tallers de balls en línia, lindy hop i zumba que van fer ballar un nombrós públic de totes les edats aplegat a la plaça.

PIazza 9
 Manel Díaz - El Beso Photography

El festival tampoc es va oblidar de la vessant formativa, amb la programació d’una conferència sobre dansa i salut, un taller de dansa per a totes les edats, a càrrec del jove ballarí Marc Balló, que també va participar a la gala, així com tres cursos intensius agrupats sota el títol Ballem!, a càrrec de professors de renom com la ballarina i coreògrafa Sandra Marín (curs de contemporani); Thierry Deballe (curs de clàssic) i Gerard Arlandes (curs de tai-txi).

carrer 1
Manel Díaz - El Beso Photography

El festival ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, les escoles de dan-sa Cont-Class i The Classical Ballet School, Montepio Girona, RM Assessors, La Brava, Nou Ambi-ent, El Beso Photography, Dancers of Girona – Beto Pérez Fotografia i Daniel Cortada – Psicòleg.

Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...