Notícies més llegides



La Selva


fira avellana, la selva

Brunyola celebra la XXV Fira de l'Avellana de la Selva del 4 al 6 d'octubre

La Selva  -  16/09/2019  -  17:24

Es tracta d'un esdeveniment gastronòmic amb molta tradició i un dels més destacats de la comarca




La Fira de l'Avellana de la Selva que es celebra a Brunyola del 4 al 6 d'octubre promet ser molt especial, ja que enguany s'arriba a la 25a edició. En motiu d'aquest aniversari, el programa de la fira presenta un ampli ventall d'activitats amb l'avellana com a gran protagonista.

L'inici de la fira serà el divendres amb un sopar popular organitzat per l'Associació de Joves de Brunyola i Sant Martí Sapresa. Per a poder gaudir de l'àpat, que anirà acompanyat d'un espectacle amb màgia, caldrà reservar tiquet abans del mateix 4 d'octubre.

Activitats per a totes les edats

El segon dia de la fira començarà a les 8 del matí amb un taller d'anellament científic d'ocells que anirà a càrrec del Consorci del Ter. Paral·lelament, els visitants podran gaudir d'una visita guiada al castell de Brunyola. La visita es podrà repetir el diumenge i anirà a càrrec de Lourdes Serra. Ja a les 12 del migdia, la sala superior de l'Ajuntament acollirà la inauguració de la fira amb la presència del seu coordinador, Joan Carles Codolà, i de diferents autoritats. Tot seguit, també s'inauguraran les exposicions 'Ampolles i garrafes' de Mercè Reverter; 'Escenes d'una vida tranquil·la' de Josep Vilallonga; i 'Família i paisatge, retrats en 3D (1900-1936)', una mostra de la col·lecció de fotografies estereoscòpiques del fons Vilallonga.

Les persones que assisteixin a la fira durant la tarda del dissabte tindran l'oportunitat de gaudir d'un vermut amb avellana i degustació de productes 'km 0' amb avellanes. Les elaboracions són cortesia dels restaurants Can Gabatxó, El Castell, Can Segarra, Horta d'en Puig de Brunyola; del Restaurant Can Valls de Sant Martí Sapresa; de la Granja Mas Bes (Salitja), i dels Embotits Boada Porcel i Pastisseria Noguera de Vilobí d'Onyar.

Al llarg de la tarda també es portarà a terme un taller familiar (15h), una visita guiada al Castell de Brunyola per a nens i nenes (16:30h), i una animació infantil a càrrec del grup 'Els Xancleta' (18h). Prèviament, els visitants també podran descobrir la història dels masos de la zona, l'evolució de l'avellana a Brunyola i mètodes de recol·lecció, i demostracions al camp a càrrec de Ricard Teixidor. El dia acabarà amb el 12è Concert Avellana Jove, que enguany comptarà amb les actuacions de FOK, Miquel del Roig, PELUKASS i un Dj.

Cloenda de la fira

El darrer dia de la XXV Fira de l'Avellana de la Selva obrirà amb una xerrada-taller que anirà a càrrec de la nutricionista Anna Costa. 'L'avellana, un aliment funcional dins la teva dieta' tindrà lloc a la sala d'actes de l'Ajuntament a partir de les 10 del matí. Dues hores més tard, l'església parroquial de Brunyola acollirà una missa amb l'acompanyament de la Coral del GEiEG.

El diumenge a la tarda (17:30h) també està prevista la realització de diferents concursos: 'IV concurs d'acollir avellanes en mà', 'XVII concurs internacional d'esclovellar avellanes' i 'X cursa amb sacs a l'esquena VI memorial Pere Parera. Totes les activitats tindran lloc a la plaça del Castell de Brunyola. Abans de la cloenda de la fira, encara hi haurà temps per una cantada d'havaneres amb el grup Els Pescadors de l'Escala (18:30h) i un rom cremat (19:30h). La 25a edició de la Fira de l'Avellana de la Selva arribarà a la seva conclusió a partir de les nou de la nit.


Autor: Redacció


#brunyola #firaavellana


#brunyola #firaavellana


Arxiu adjunt

Programa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...