Notícies més llegides




Andorra


Andorra

Espot assenyala que els reptes de futur d’Andorra han de ser compartits entre el sector públic i el sector privat

Andorra  -  18/09/2019  -  15:12

L’acte, que s’ha celebrat al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, ha comptat amb la presència de diversos membres de l’equip del Govern




El cap de Govern, Xavier Espot, ha participat aquest dimarts a l’acte de presentació de l’informe econòmic del 2018 de la Cambra de Comerç, Indústria i Servei (CCIS), a càrrec del president de l’entitat, Miquel Armengol. En el seu discurs, el cap de Govern ha destacat els esforços del país per homologar-se internacionalment i, d’aquesta manera, obrir encara més l’economia andorrana al nostre entorn.

Ara, però, Espot ha assenyalat que és el moment de treballar en la construcció d’un model de desenvolupament econòmic sostenible i aquest, ha afegit, “és un camí compartit entre el Govern i el teixit empresarial”. “La transparència en la informació i la participació en la presa de decisions que tots desitgem han de tenir per contrapartida la implicació, la pro activitat i l’assumpció de la responsabilitat per part de tots”, ha considerat.

En aquest sentit, el cap de Govern ha afirmat que Andorra requereix un marc jurídic estable, amb una administració senzilla i sense traves, que permeti definir els avantatges competitius del país. De fet, Xavier Espot ha recordat que l’Executiu ja està treballant en “una major simplificació administrativa” per reduir la burocràcia i, en definitiva, contribuir a “alliberar l’esperit emprenedor i a fomentar la inversió estrangera productiva”. Unes inversions que han de ser d’alt valor afegit i que alhora han de contribuir a “diversificar l’economia” del Principat.

El cap de Govern ha manifestat que aquest plantejament és vàlid per al disseny general del model de país i també, més específicament, per a la negociació de l’Acord d’associació amb la Unió Europea. I és que, segons Espot, és necessari analitzar en quins sectors o àrees volem ser competitius “i com això encaixa amb l’associació amb la UE”. Precisament, Xavier Espot ha volgut posar l’accent en la tasca de diàleg que ha iniciat la Secretaria d’Estat d’Afers Europeus amb les organitzacions empresarials del país.

D’altra banda, el cap de Govern ha expressat que el rol de l’Executiu també ha d’estar centrat a millorar el benestar social del país. En aquesta línia, Espot ha subratllat que una de les prioritats del Govern és reactivar el mercat de l’habitatge i incrementar l’oferta, així com vetllar perquè el sector immobiliari i de la construcció tingui una evolució estable.

Igualment, Xavier Espot ha apuntat que les inversions públiques i les polítiques d’infraestructures han de servir perquè Andorra estigui connectada “de forma més ràpida amb la resta del món”. En aquest sentit, Espot s’ha referit a l’aposta necessària pel turisme de qualitat i per reforçar el sector del comerç al detall, “un dels pilars no només de la nostra economia, sinó també de la nostra societat”.

Finalment, el cap de Govern ha lloat la tasca de la CCIS amb el seu informe anual i ha posat en relleu que el pla estratègic que vol impulsar l’entitat “ha de néixer de les propostes, les necessitats i les expectatives del sector privat; les quals el sector públic ha de saber canalitzar i transformar en polítiques concretes”.

L’acte, que s’ha celebrat al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, ha comptat amb la presència de diversos membres de l’equip del Govern, com ara el ministre de Finances, Eric Jover, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, el titular d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy i la ministra de Turisme, Verònica Canals.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...