Notícies més llegides




Baix Empordà


Platja d'Aro

Els segons pressupostos participatius de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro encaren la recta final

Baix Empordà  -  24/09/2019  -  15:13

L'Ajuntament hi destina una partida de 150.000 euros en l'àmbit de les inversions




Els segons pressupostos participatius de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro encaren la recta final amb la fase de votació entre 15 propostes del 23 setembre al 25 d'octubre de 2019 (ambdós inclosos). Poden participar-hi tots els empadronats al municipi abans de l'1 de juliol d'enguany i que tinguessin un mínim de 14 anys a 31 de desembre de 2018, i votar fins a un màxim de tres propostes: enguany doncs s'ha rebaixat en dos anys l'edat mínima per poder-hi participar, de setze a catorze. El consistori hi destinarà 150.000 euros en matèria d'inversions, i s'executaran tantes propostes com sigui possible dins d'aquesta partida, en funció de quin sigui l'ordre de les més votades, ja que globalment suposarien 472.900 euros amb iniciatives de 700 a 79.500 euros. Els tràmits per a la seva execució, començaran tot seguit, a partir de novembre.

Es pot votar a tothora mitjançant el portal participa.platjadaro.com. Simultàniament hi ha quatre punts municipals d'accés públic per poder-ho fer en línia, ubicats a Platja d'Aro (Oficina de Turisme i Oficina d'Atenció al Ciutadà), a Castell d'Aro (Oficina d'Atenció al Ciutadà) i a S'Agaró (Ca La Generosa -l'edifici on hi ha Correus i Televisió Costa Brava-). També es poden omplir butlletes de paper i desar-les a les urnes instal·lades a l'Ajuntament, Biblioteca Mercè Rodoreda, Centre Cívic Vicenç Bou i escoles Fanals d'Aro i Els Estanys (Platja d'Aro); Oficina d'Atenció al Ciutadà, Escola Vall d'Aro i Institut Ridaura (Castell d'Aro); i a Ca La Generosa (S'Agaró).

Les butlletes també es poden desar a l'estand mòbil de votació amb presència als tres nuclis del municipi. Platja d'Aro: divendres 27 de setembre i 18 d'octubre (10-12 h) al mercat municipal, dimecres 2 d'octubre a l'Escola Fanals d'Aro i dimecres 9 d'octubre a l'Escola Els Estanys (a l'inici i cloenda de la jornada escolar). S'Agaró: dissabte 5 d'octubre (12-14 h) a l'Avinguda de Platja d'Aro. Castell d'Aro: dimarts 8 d'octubre (17.30-19 h) a la Plaça Poeta Sitjar i dimecres 16 d'octubre a l'Escola Vall d'Aro (a l'inici i cloenda de la jornada escolar)..

Les propostes que es poden votar són: arranjar i consolidar el Camí Vell a Can Cuc (canalització d'aigües i col·locació de sauló sòlid · valoració econòmica: 79.500 euros); il·luminar amb fanals el Camí Vell de Santa Cristina d'Aro al Cementiri Vell (valoració: 56.000 euros); furgoneta 100% elèctrica per a la regidoria d'Esports (31.500 euros); canviadors infantils a tots els equipaments i lavabos públics (14.000 euros); cistelles de corfbol a Riuet, Platja Gran (2.500 euros); parc de lleure per a gossos, a prop del giratori de la Rosa dels Vents a S'Agaró (45.000 euros); o escultura de tres metres d'alçat en homenatge a Ray Harryhausen -creador de la tècnica d'animació stop motion- a Sa Conca i amb un cartell informatiu sobre els tres films que, justament, va gravar a S'Agaró (67.700 euros).

També estàtua d'homenatge a l'actor Bill Murray -conegut per films com Cazafantasmas o Atrapado en el tiempo- als jardins del Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d'Aro, on s'hi fan a l'estiu sessions de cinema a la fresca (28.000 euros); penjadors per als lavabos públics del municipi (700 euros); ampliació del nombre de papereres al nucli antic de Castell d'Aro: 8 unitats amb disseny amb acer corten o similar (7.600 euros); i de quatre nous bancs al carrer Luxemburg de Platja d'Aro, a l'entorn del Parc dels Estanys (5.600 euros); parc infantil a la zona de Pinell a l'entorn del carrer Pere Quart de S'Agaró (65.000 euros); millora de la parada d'autobús de l'Avinguda Castell d'Aro amb carrer Estrasburg amb la instal·lació d'una marquesina (27.000 euros); millora de la zona d'exercici físic a l'aire lliure del Passeig Marítim amb nous i més variats aparells i adequant també el paviment (42.000 euros); i també instal·lació de xarxes de vòlei a la zona de Riuet, Platja Gran (1.500 euros).

Amb la fase votació es clourà aquesta segona experiència d'aprofundiment democràtic al municipi, que va començar a mitjans de març amb un període de cinc setmanes de recollida de propostes. De les 161 iniciatives presentades per 146 persones, grups i entitats, un total de 41 van ser considerades vàlides tècnicament i van accedir a la següent fase, una jornada oberta de valoració que van analitzar-les i puntuar-les tenint en compte diversos criteris com ara la seva repercussió, l'interès públic, la necessitat a la qual donen resposta, etc. Del procés en va resultar la selecció final de 15 propostes que ara se sotmeten a votació popular. De la primera edició dels pressupostos participatius, l'any 2018, ja hi ha els primers resultats tangibles amb l'execució de les dues primeres obres. D'una banda, la instal·lació d'una font d'aigua al camí per a vianants del Parc dels Estanys de Platja d'Aro, amb una un cost de 3.200 euros. De l'altra, la construcció i col·locació d'una marquesina de 40m2, d'una alçada lliure de tres metres a l'entrada principal de l'escola Vall d'Aro de Castell d'Aro per generar una àmplia zona per protegir-se del sol o de la pluja segons d'època de l'any, amb un cost de 21.481 euros.

Resta l'execució de dues accions, que s'iniciaran properament. La primera, la generació d'una zona segura per creuar l'Avinguda de S'Agaró de Platja d'Aro a l'alçada del pont sobre el riu Ridaura per garantir tant el pas dels usuaris de la Via Verda com dels vianants, amb la instal·lació d'un regulador semafòric intel·ligent per als dos sentits de la marxa, alhora que es senyalitzarà i s'il·luminarà adequadament, amb una inversió d'uns 90.000 euros. La segona, la construcció d'un punt de gir al carrer Santiago Rusiñol de Platja d'Aro, al centre comercial Parc d'Aro, per millorar la seguretat i evitar les infraccions dels vehicles, valorada en 48.000 euros. Una intervenció que un cop estudiada per la Policia Local i els serveis tècnics d'Urbanisme no es farà amb una rotonda (per la proximitat de dues més i per garantir el pas de vehicles voluminosos), sinó tot adequant un carril addicional que faciliti el gir a l'esquerra amb la corresponent senyalització i visibilitat mitjançant un sistema reflectit a la calçada.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...